Redan effekter?

Ja Alf kan ju göra sina skällande utfall på promenader. Idag mötte vi en Rottweiler på andra sidan gatan. Tog ut svängen lite och Alf gjorde ett ryck och började skälla. Släppte efter kopplet som vi fick träna på på kursstarten (att jag tar in Theo i kort koppel men låter Alf gå i längre koppel så han inte känner sig trängd). Då slutade Alf skälla och började nosa istället, visserligen med svansen rätt upp men han skulle inte döda den andra hunden 🙂 Nu kanske man inte ska lägga allt för mycket vikt vid ett enda möte men tekniken att Alf behöver mer utrymme och Theo behöver vara nära kanske kan vara rätt väg. Det tråkiga var att se hur rottisens, manliga, ägare inte visade hunden någon som helst uppmärksamhet av att den inte svarade upp på Alfs utfall. Den gick och tittade på sin ägare hela tiden och man såg hur den sökte kontakt. En liten klapp eller bara ett litet “bra” hade den väl ändå kunnat förtjäna? Iof kanske jag inte såg/hörde det i hela altet men tycker mig se att framför allt unga killar med sina hundar inte visar hunden någon som helst uppmärksamhet fast man ser så väl att hunden söker bekräftelse.

Har även läst vår läxa, sidan 8-33 i boken om kroppsspråk. Intressant hur omedveten man egentligen är och hur svårt det är att faktiskt ta fram sitt “neutrala” ansiktsuttryck fast man tycker att man har koll på vad man signalerar. Bra bok, lätt läst och fina bilder.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

4 Svar på “Redan effekter?”

 1. Malin

  Kul att hitta något som fungerar:) man kan ju också förstärka detta bra betteende genom att slänga en godis på marker när Alf gör rätt 🙂

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja absolut. Jag försöker att alltid ha hundgodis i fickan. Inte alltid jag kommer ihåg 🙂

   Svara
 2. Ninni

  Gjorde samma upptäckt med min första tik, att hon faktiskt behövde mer koppel och då blev lugnare, direkt! Verkligen en “aha-upplevelse” för mig 🙂

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Så enkelt men jag har ju varit rädd för fullskaligt utfall om han får chansen att gå nära men han valde istället att bli lugnare.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.