Webbföreläsningar

Här finner du de utbildningar och föreläsningar du erbjuds. De är mellan ca 15 och 50 minuter långa, en del kommer med övningar du kan ladda ner och prova.

Kostnad: 150 kr/föreläsning, via faktura.

Den föreläsning du betalat för och valt finns i menyn under Webbföreläsningar. Klicka på den sida med den föreläsning du valt och skriv det lösenord du fått i mejlet med bekräftad betalning.

Följande finns att boka:

1. Inspirationsföreläsning om inlärning och djurens känslor
En guide genom etologi och varför djurens känslor spelar roll vid inlärning.

2. Berikning – För ett rikt hundliv
Om hur du kan ge din hund ett rikare hundliv, med fler upplevelser – ur hundens perspektiv.

3. Inspirationsföreläsning om Träning och Inlärning
Får du inte de träningsresultat du önskar? Gör du skillnad på träning och vardagslydnad? Målet för alla hundägare är ju ofta att ha en så lättsam och trevlig vardag med sin hunds om möjligt, här är en kort guide om hur du snabbast och effektivast når resultat både på träningsplanen och i vardagen. Här får du även ett träningsavtal som du och din hund kan “signera”.

4. Den livsviktiga leken
För alla däggdjur är leken otroligt viktig för inlärning, psykisk och fysisk hälsa, för social gemenskap och för att bygga starka relationer. Lär dig mer om lekens betydelse och hur du kan använda leken för att stärka relationen mellan dig och din hund och utnyttja leken i inlärningsmoment. Du får också två PDF filer med lekövningar.

5. Förlorat en vän
En föredrag om att möta sorgen när vi förlorar någon vi älskar, ett husdjur som funnits där i många år, genom svåra och glada stunder. Hur tar man sig igenom denna tunga tid? Hur kan man ta hand om sig själv när det är jobbigt?

6. Ta hand om dig som hundägare
Upplever du ibland en press på dig om vad du borde göra med din hund eller hur du borde vara? Känner du dig stressad eller ledsen över hur livet med din hund? Vi översköljs av råd och instruktioner från omgivningen oavsett om vi bett om det eller inte. Här får du lite stöd på vägen, att du gör så gott du kan och att det är okej att inte följa alla råd och krav. Möt dig själv med självmedkänsla när det inte känns så där superroligt som du hade föreställt dig oavsett om du är en vanlig hundägare eller tävlingsmänniska.

7. Frustration och Tålamod
Upplever du ibland att hundträning genererar mer frustration än glädje? Finns det stunder då du skäms för din hunds beteende? Här kommer en guide med övningar för hur du kan träna upp ditt eget tålamod. Frustration kan bli en stor begränsning i vår relation och våra mål med hundträningen, så låt inte dina egna känslor stoppa er från att nå era mål. Det ingår 4 övningar som du kan ladda ner.

Kommande föreläsningar (under uppbyggnad)

Hundens behov
En omfattande genomgång av alla hundens behov efter Linda Michaels Hierarchy of Dog Needs. Efter detta kommer du kunna möta upp din hunds behov på ett bättre sätt och därigenom minska och förebygga problembeteenden. Du kommer bli bättre på att läsa av din hunds signaler och förstå vad din hund vill säga dig.

Klickerträning & Shejping
Lär dig klickerträningens hemligheter och förstå hur du kan shejpa fram de beteenden du önskar din hund kunde.

Hundtrick för nybörjare
Vill du börja med trickträning men vet inte hur? Här får du en guide om hur du kan påbörja eran resa till cirkuskonstnärer!

Hundens signaler och språk
Hundar försöker kommunicera med oss hela tiden men vi är väldigt dåliga på att förstå detta då de talar med så “små” signaler. Här får du en guide till vad du kan observera hos din hund och hur du kan träna upp din förmåga att läsa din hunds signaler.

Vi följer Do No Harm Dog Training principerna
Symbol för positiva träningsmetoder
Vi stödjer hundträning med positiv förstärkning, fri från tvång, hot, skrämsel eller våld.