Kursstart

Så hade vi äntligen kursstart för flockhanteringskursen, fortsättning. Så kul! Vi har fått läxor och ska filma oss själva och nu har vi även fått böcker att läsa! Kan det bli bättre? Tror inte det. Sätter igång direkt.

DSC_2463

Vi kommer få jobba mycket med oss själva, vårt kroppsspråk och självklart det svåraste – att kommunicera utan ord! Oj vad svårt men nyttigt. Jag älskar att utmana mig själv med det jag tycker är svårt.

Största skillnaden sen vi gick första kursen är nog att jag slutat tänka att alla hundar måste kunna hälsa på människor. Det måste man faktiskt inte. Dom visar att dom inte vill och faktiskt så är folk oförskämt dåliga på att hälsa på hundar. Så jag har helt slutat bry mig, jag går bara ifrån, låter hundarna gå ifrån eller hälsa om dom vill. Men tvingar dom aldrig eller stannar kvar fast dom inte vill. Ibland måste man ju få prata med folk men jag låter dom gå ifrån, i fulla kopplets längd om dom vill. Kommenterar folk säger jag bara att dom inte vill hälsa.

Nu hoppas vi få ner Theos stress framför allt. För om inte Theo triggar så kan vi få bukt med Affes osäkerhet i vissa situationer. Alf behöver utrymme. Det blev tydligt idag. Mer utrymme. Låta han hantera situationen som han känner att han behöver.

Theo fick följa med på kursen. Han är lika pigg och glad trots blodig diarré i morse, ingen feber och dricker bra. Så troligtvis är det på väg att läka ut och det borde inte vara smittsamt eftersom Affe inte är d minsta sjuk. Vi höll oss på lite avstånd för säkerhets skull. Men tro inte att Theo fattat varför han hela tiden blir dålig i magen. På promenaden så försökte han tre gånger käka äckliga grejer från backen! 🙁 Ibland tänker jag tanken att man skulle ha munkorg på honom! För hans skull. Men för det mesta så går det ju bra. Man får vara uppmärksam bara.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.