Tänk till – Hjälp dom!

Hjärtat blöder när man får läsa hemska artiklar om hundar som farit illa och omhändertagits. Senast har Djurskyddet i Danmark omhändertagit ett stort antal hundar (Taxar) som farit väldigt illa. Läs mer här. Man kan bidra till vården av dessa fina hundar – läs hur här.

En vän skrev på en sida:

Vår och sommar är tiden när många vill ha valp. Tänk er för en extra gång innan ni köper valp, fundera om uppfödaren har en hundhållning som ni vill bidra till! Taxar är små, men hur många kan man ha utan att dom lider brist på kärlek, promenader och aktivering? Det senaste tragiska fallet i Danmark får i alla fall mig att gråta!

Så kloka ord! Kolla upp var hunden kommer ifrån och fundera igen om du verkligen vill stödja den sortens djurhållning. Kräv att få se föräldrarna och besöka uppfödaren innan, se hur djuren har det, fråga och var uppmärksamma. Det värsta är att några hundar lämnades kvar där och ska ha tillsyn ofta. Själv anser jag att om man visat sådan okunskap som lett till dessa hundars skick ska man få djurförbud! Punkt!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Detta inlägg är publicerat under Nyhetsartiklar och märkt , , av Matte. Bokmärk permalänken.

Om Matte

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.