Omvända problem

Ibland blir jag så irriterad på hur korkade en del människor kan vara. Ser ett TV program om kända hemmafruar där en av fruarna har bestämt sig för att hennes hund behöver uppfostras. Då skickar hon iväg hunden på kurs. Men vänta nu, hur funkar den logiken?  En  hund likväl som ett barn, agerar bara utifrån den miljö och utifrån de relationer som den omgivits och formats av. Du kan skicka en hund på vilka kurser du vill, en om inte DU som ägare förändrar dig kommer du få samma resultat som tidigare.

Denna logik, att det inte har något att göra med en själv, gör mig tokirriterad. Det är inte någon annans fel att det är på ett visst sätt, och problemet kommer inte någon annan kunna lösa. Det åligger en själv att förändra sig och förbättra sig och lära sig.

För att vända detta inlägg till något positivt har vi idag varit och tittat på tomter och på husvisning. Det ser lovande ut för en egen liten stuga vid vattnet en dag. Bara banken kommer att hålla med oss om vår budget.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

5 Svar på “Omvända problem”

 1. Terése

  Finner det också helt galet att en tror att en kan skicka iväg hunden på någon slags uppfostringskurs. Värsta exemplet på detta är en väns morföräldrar, som knappt kan gå själva men skaffade sig en border collie. Den är totalt understimulerad. Värsta jag stött på någonsin, trots att den är väldigt snäll och tillgiven. Men har aldrig stött på en hund som rör sig så mycket som den. Och denna hunden skulle tydligen iväg på uppfostringskurs. Snarare iväg till nya ägare, tänkte jag, och har varit nära att höra av mig till länsstyrelsen många gånger.

  Och vad spännande med hus! Massvis lycka till med banken 😀

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja alltså det är ju galet hur man lägger problemen utanför sig själv! Stackars hunden.

   Tackar! Hoppas dom hör av sig snabbt från banken. Jag är så otålig och vill köra på nu nu nu!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.