Nu snor jag detta från Fb men jag tycker det är så viktigt att påpeka detta om och om igen!

Eftersom på tok för många utställare tycks ha missat det här så måste jag ju skriva det så fler ser. Sedan oktober 2013 är det förbjudet att dra upp huvudet på hunden. Förbjudet alltså. Det är inte ens rekommendation. 
På alla utställningar jag har varit på är det alltid några som har fruktansvärt smalt halsband i stryp som drar i hunden. Så får det inte gå till…

För att illustrera alla känsliga delar (precis lika känsliga som på oss människor) så visar jag det på bild också.

“A dog should be shown on a loose leash in a natural way with a correct and breed specific movement. Pulling the dog up at the neck and/or tail is prohibited.”

På svenska:
En hund ska visas på ett > löst koppel< på ett naturligt sätt med en korrekt och rasspecifika rörelse. Att dra upp hunds hals och / eller svans är förbjudet.

http://www.fci.be/circulaires/14-2014-annex-en.pdf

(eftersom inlägget delas så skriver jag min senare kommentar här så alla ser. Det är skrivet den oktober 2013 men ska tydligen börja gälla 1 juli 2014)

halsband

 

Det är inte jag som skrivit texten men personen vill uppenbarligen sprida budskapet så jag gör det också.

Ser detta rätt ofta faktiskt på utställningar. Tycker att många schanuzerägare har en hund som sprattlar med frambenen för att dom inte når ner i marken medan ägaren “hänger upp” hunden i kopplet!

Hunden ska kunna gå med naturliga rörelser och kroppshållning.

Sen kan många tänka på detta som har vanligt halsband på promenader. Ett bredare halsband är bättre och mer skonsamt mot hundens nacke och inget halsband eller koppel ska används som uppfostringsredskap. Det är endast en säkerhetslina och att lära hunden gå fint i koppel är inget man gör med ryck. Det sker genom positiv förstärkning när hunden inte drar.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.