Kan vuxna bete sig?

Det är skrämmande hur vuxna människor kan bete sig mot andra ibland. Att sprida illvilliga rykten, prata illa om någon för att man inte har samma ras eller intresse som en själv m.m. Tycker man att det är en merit att bli ihågkommen som den som alltid förstör stämningen?

Huruvida man har rätt i sak är ovidkommande om man uttrycker sig på ett sånt sätt att någon annan blir ledsen eller tar illa vid sig. Kritik ska framföras konstruktivt i syfte att förbättra, om det inte går eller om man har andra syften bör man knipa käft. En vuxen människa ska kunna bete sig i samspel med andra!

Vuxna skyller ofta dåligt beteende på ungdomar men jag tycker oftast att d är vuxna som beter sig värst. Enligt min erfarenhet är det dom som tar minst vid sig av såna här texter som ofta är de som beter sig värst. Det kallas att man saknar insikt.

Hela föreningar eller grupper kan falla samman pga att ett fåtal personer beter sig illa. Frivilliga slutar hjälpa till och nya medlemmar flyr. Det är märkligt.

För att vänta på skutan. Man kan alltid le och säga något positivt om någon annans hund, intresse eller what ever. Man kan ta upp frågor med den det berör och inte stå och tissla och tassla på sidan och försöka få “anhängare” till sin åsikt. Man kan acceptera att andra väljer ett annat sätt att göra saker på eller ser saken på ett annat sätt. Ens egen åsikt är inte den enda sanningen. Man kan ändå försöka uppskatta att många jobbar ideellt för att andra ska ha aktiviteter och arrangemang som fungerar.

Just sayin´

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.