Dogmans svar på farliga hundben

Läs här.

Dogman svarar på frågan om farliga restprodukter från                      
garvning i hundtugg
Det florerar ett inlägg på facebook om att råhuden i våra tuggben innehåller skadliga restprodukter från garvning.

Dogman tillverkar i dagsläget samtliga tugg i Kina. Vi har vid åtskilliga tillfällen under många år regelbundet besökt våra fabriker med såväl egen personal ifrån Sverige som från vårt kinakontor för att säkerställa produktionsprocess, uppförandekod, säkerhet på fabrikerna mm. Enkelt sagt ha kontroll över vad som sker hos producenten.

Den råvara som används till tuggbenen är inte en restprodukt av skinn som garvats. 1:a lagret av huden som går till handskar, skor, bilklädslar mm måste genomgå garvning för att kunna användas. Garvning av skinn och läder är en form av konservering som syftar till att göra lädret mjukt och hållbart och kan göras på olika sätt (vegetabilisk garvning, alungarvning samt kromgarvning).
Huden som man använder till hundtuggben är 2:a lagret av huden och denna har separerats genom spaltning innan överhuden går till garvning.
Våra leverantörer garanterar att de hudar som används till hundtugg inte har behandlats genom garvning på samma sätt som skinn till skor, väskor, soffor mm. Det betyder att råvaran för tugg inte har genomgått en garvningsprocess som i en del fall kan vara hälsofarlig beroende på garvningsmetod.
Natriumklorid (NaCl) är det kemiska namnet på vanligt salt. Att salta är en bra metod för att konservera och förlänga hållbarheten på råvaror. Det gjorde människan redan på forntiden.
De vita tuggen är blekta därför att efterfrågan finns. Att blekningen skulle ha samband med att täcka fläckar svamp etc stämmer inte med Dogmans tugg och de kontroller vi gjort hos tillverkare.
Våra tugg salmonellakontrolleras  till 100% utav Statens Jordbruksverk innan de tas in i landet. Vi gör även själva regelbundet stickprov på våra tuggben hos oberoende laboratorium för att säkerställa produktkvaliteten.
Bifogat ett flödesschema för råhuden ifrån slakteriet till färdig hundtuggsprodukt.

För oss är det viktigt att hunden får bra och trygga produkter. Vi hoppas detta ger en tydligare bild av hur våra hundtugg produceras.

Med vänliga hälsningar
AB Dogman
————————————————————————–

Jag vet inte men blekning låter ju inte heller så nyttigt?

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.