En andra tankeställare…

Bild

För det första borde man ju av omtanke om sin egen hund plocka upp bajset då det annars kan sprida sjukdomar. Andra hundar gillar ju att rulla sig i bajs också vilket inte är så trevligt. För det andra borde man ju av omtanke om barn och människor i sin omgivning aldrig lämna bajs i närheten av gång- och cykelvägar, lekplatser, parker osv. För det tredje så borde man ju inte lämna bajset bara för att det ser otroligt äckligt ut och för att visa hänsyn och av respekt till icke-hundägare likväl som oss andra hundägare så ska det väck! Om nu inte dessa tre självklara argument håller så finns här ytterligare ett skäl till att PLOCKA UPP EFTER DIN HUND:

ÖSTERSUND. Hundbajs har blivit ett arbetsmiljöproblem. Kommunanställda i Östersund lider när de rengör trottoarer och gångvägar.

— Hundbajs är det värsta de vet och det sprutar på kläderna hos dem som använder blåsmaskiner, säger Kenneth Winterkvist vid gatukontoret i kommunen.

Hans bild är att hundbajset ökar för varje ny vår.

Hundar kissar också, gärna på stolpar, som måste bytas för att de rostar sönder av kisset, skriver Länstidningen i Östersund.”

Läs nyheten här.

Vem vill mötas av det här när snön tinar? (Nej bajs försvinner inte under snön, den tinar bara fram! Dessutom brukar det frodas äckliga baskilusker i gammal skit)

Plocka upp efter hunden!

Det skapar bara mer irritation och fler såna här skyltar och förbud om vi inte hjälps åt!

Vi som plockar upp får skit pga de som inte gör det. Vi vill ju inte hamna i en situation där nåt sånt här skulle bli lagkrav! Stackars hund. Hur skönt är det att gå med en påse baki rumpan 🙁

Så kom igen nu! Vårstäda ute. Plocka upp efter hunden!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.