Gulligt eller upprörande?

Tja vad ska man säga. Nu cirkulerar en video på nätet där ägaren (?) satt ögonfransar på sin chihuahua. Är det gulligt eller upprörande?

Jag tycker det säger mycket om vilken syn man har på sitt husdjur, hur man behandlar det och framföra allt “klär ut det”. Att även hundar kan behöva kläder råder det inget tvivel om, i vissa klimat. Men hör ögonfransar till vad en hund kan behöva ha i sin garderob? Jag tycker inte det! Blir ganska ledsen att se detta. Vilken syn har man på vad djuret har för egna behov, känslor eller värdighet?

Hunden förstår inte vad som sker – varför den blir utklädd. Den tar med största sannolikhet ingen fysisk skada av detta (om inte limmet på något sätt skapar obehag/allergi). Men har vi människor rätt att utsätta våra djur för saker dom inte förstår eller har nytta av bara för att det roar oss? Ska djuren finnas där för att roa oss? Kan hunden välja att inte delta?

Förtydligande:

Jag tycker inte att detta är okej! Jag tycker inte att man klär ut eller roar sig på hundens bekostnad i någon form oavsett om hunden lider eller inte. Vi människor måste bli mycket mer ödmjuka inför den makt vi tagit på oss som världens överhuvuden.

Vad tycker du?

Uppdatering:

Fick även höra att man i bland annat Ryssland tatuerar t ex nakenkatter! Människor är sjuka!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

3 Svar på “Gulligt eller upprörande?”

 1. Malin

  Ja håller med, själv har jag haft ett problem med en sådan liten accosear som att ha ett rosa huurta sele på min lilla hund. Det släpps fram väldigt reaktiva hanar till min hane som absolut inte vill ha främmande reaktiva hanar på sig. Då snackar vi liksom inte kläder utan selar. Det är så svårt att ha liten hund ibland. Vi ska faktiskt byta färg på selen för min hunds skull. Vi med små hundar måste passa oss och vara rädda om våra hundar. tyvärr kan vi inte göra samma saker som med en stor hund! Jag tror att hade en större hund haft rosa sele hade den absolut kunnat gå i den utan att få på sig massor med hundar !

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja tänkt att en sån lite grej som en sele kan bli problem. Känner mig mycket mer vaksam då jag har små hundar, än vad jag kanske hade gjort om jag haft en större.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.