Kollar upp Theo

Sen Theo kom till oss för snart tre år sen (han var då 8 månader) så har jag upplevt att han andas häftigare än Alf. Han tar fler andetag och andas mer ljudligt, även i vila. Eftersom han inte har verkat må dåligt av det utan varit väldigt aktiv och pigg, ätit och druckit bra osv så har jag inte funderat desto mer på det. Men nu ska jag kolla upp det. Ska mäta hans andning och puls varje dag i några dagar och se vad det ger.

Igår låg han på 32 andetag/minut i vila. Det var dock varmt och han flämtade nästan hela dagen. Så får se om det hade något med värmen att göra.

Ska kolla pulsen också. En frisk hund ska ligga på mellan 10-30 andetag/minut och pulsen 80-120 slag/minut enligt Fjällveterinären.

Andningen kontrollerar du genom att titta på hundens buk. Tar hunden korta, tunga andetag eller andas den med öppen mun. Normal andning för en hund i vila är ca 10-30 andetag i minuten.

Hundens puls hittar du lättast om du känner med handen på insidan av ljumsken/låret. Sätt fingrarna högt upp på insidan av låret/ljumsken, nära hundens benfäste. Flytta fingrarna tills du hittar pulsen. Normal puls för en hund är 80-120 slag per minut“.

Sånt kan ju vara bra att ha koll på. Skulle det visa nåt avvikande kommer jag låta en veterinär titta på det. Funderar på att skaffa en sån där adaptil-grej. Någon som provat?

I natt har det åskat. Vid 3-tiden small det till ordentligt. Tog upp Theo i sängen då för han tycker inte om åska. Theo har sovit oroligt i natt. Vankat och vandrat. Nu är vi ju på en helt ny plats igen men samtidigt så tror jag dom har det bättre nu för de kan vara ute i stugan med svärföräldrarna hela dagarna när vi jobbar. Det är ju deras favoritplats! Han kan bada och sola och jaga ekorrar.

DSC_0037 DSC_0050

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.