Att resa utomlands

Såg just detta förfärliga inlägg och vädjan om hjälp att skriva under för att stoppa tortyren av tjurarna i Spanien. Läs mer här! (VARNING FÖR STARKA BILDER). Vad är det för fel på folk som står och tittar på detta?! Hur kan det vara ett nöje! Jag har skrivit under och hoppas alla gör det och delar vidare! Man måste visa att man tar avstånd från detta. Hade gärna besökt Spanien men tvekar nu fullständigt på att någonsin sätta min fot där! Vill inte stödja något så grymt! Det tillhör medeltiden (eller stenåldern) att plåga djur på detta sätt. När man inte visste bättre, när man inte hade nog kunskap eller medel. Men inte i dag!

Tänker du på vad du stödjer när du reser utomlands? Väljer du resmål med tanke på vad du kommer att få se/inte se?

Hundätarfestivaler i Kina?
Björnar som attraktioner i Ryssland?
Rida på undernärda små åsnor i Jordanien?
Dansande, jonglerande, snurrande, hoppande djur på cirkusar?
Apor i kedjor som underhåller på gatorna?

Själv är jag väldigt känslig för att se djur lida. Jag undviker absolut alla resmål där jag kan förvänta mig se djurs lidande. Jag skulle aldrig sätta min fot på en cirkus, på en djurpark eller sea world. Att se djur uppträda är inget nöje för mig.

Jag skulle ALDRIG rida på åsnor, elefanter, kameler eller andra djur. Gå gör jag själv.

Att se hemlösa djur är en sak men att se djur lida för människans nöjes skull gör mig så förbannad. Jag anser att vi som turister har ett jättestort ansvar med var vi lägger våra pengar. Turism är en jätteindustri och utan våra pengar skulle vissa attraktioner helt enkelt inte finnas!

Tänker du på djurhållning när du bokar resa?

 • Ja, jag väljer djurvänliga resmål och avstår vissa resmål medvetet (70%, 7 Votes)
 • Jag skulle aldrig titta på cirkus eller rida på djur men avstår inte resmål (30%, 3 Votes)
 • Jag vill bry mig om djur men avstår inte resmål (0%, 0 Votes)
 • Nej, jag bryr mig inte (0%, 0 Votes)
 • Nej, vi kan inte påverka andra länders djurhållning (0%, 0 Votes)
 • Vet ej (0%, 0 Votes)

Total Voters: 10

Loading ... Loading ...
"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

5 Svar på “Att resa utomlands”

 1. Malin

  Jag är en riktig miljömänniska så jag reser inte:) de hade cirkus utanför min lägenhet. Själv vill jag inte stötta någonting sådant. Då kan man ju dra att jag testat konstgryt på grävling med min hund. Men jag kan bara säga att det behövs bra jägare och det behövs hundar som är förberedda, man kan inte bara släppa en hund i ett gryt och tro att det ska fungera sedan är kan man tycka synd om grävlingen. Det gör jag också lite iofs men jakthundar behöver tränas om de ska ut på riktigt:)

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Du har helt rätt! Man behöver träna jakthundar för att få fram bra hundar till eftersök och säkra jakter. Grävlingarna tar ofta ingen skada av detta och utsätts inte för detta dagligen.

   Svara
 2. Erika

  Det var ett tänkvärt inlägg!

  Förutom djurhållning finns det ju så många andra aspekter (miljötänk, mänskliga rättigheter i landet man åker till osv.) och det blir svårt att göra “alla rätt”. Man får göra så gott man kan och undvika det värsta.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja ibland så säger ju folk att “ja men då kan man inte resa nånstans” och så kan man ju också se det, sverige är inte heller bäst på allt så klart, men visst kan man som turist göra skillnad! Det spelar roll var vi lägger våra pengar.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.