Ett inlägg om tråkig städning

Ja att ha hund eller andra husdjur är ju ett nöje för det mesta, men en av nackdelarna kan ju vara att man får mer att städa. De drar in sand, grus, snö eller gräs och leksakerna finns lite över allt. Vem har inte trampat på ett hundben? Allt hundhår som fälls lägger sig också på möbler, kläder eller golvet. Man kanske skulle hyra städhjälp? 🙂

Dammsugaren går lite oftare hos oss än hos grannen kanske. Speciellt vissa tider på året, våren och hösten, då blöta hundar drar in mer sand och grus än vanligt. De åker alltid in i duschen innan de får gå in i lägenheten, så vi får bort så mycket sand som möjligt. Men när de torkar så ramlar ju alltid sanden som är kvar ner på möblerna. Så en bra dammsugare är värt att investera i. Det finns till och med ett märke som marknadsför en dammsugare för djurägare. Om den fungerar bättre än vanliga dammsugare för hundhår och annat skräp vågar jag inte säga då vi inte provat den.

En smart microfiber mopp har varit super att ha hemma. Den funkar som en torrmopp då den fångar upp alla hundhår och dammråttor. Man kan också välja att fukta den och då fungerar den som en vanlig mopp och torkar bort alla fläckar som finns.

Vi upptäckte att en vanlig fönsterskrapa som man använder när man putsar fönster är bra att få bort hundhår med från textilier. Våra hundar ligger gärna i sängen och där ligger mycket hundhår. Med skrapan fick vi snabbt bort de värsta håren. Det finns även en handske som man använder för att torka av bilklädsel men den funkar tydligen lika bra inomhus för t ex soffa/säng. Min syster använder en sådan för att få bort katthåret från möblerna.

Att kamma hunden regelbundet minskar fällandet, ofta får man bort mycket hår med en bra kam eller borste. Man ska dock inte bada hunden överdrivet mycket. Det kan förstöra hunden naturliga skyddande fettlager i hud och päls.

Förvaring

Våra hundar har sina leksaker i en trälåda på golvet. Där kan vi lägga alla ben och leksaker som de drar ut och de kan själva välja att hämta sakerna därifrån. I hallen har vi speciella krokar för att hänga upp hundkoppel och halsband. Sen har vi två lådor där vi har alla täcken, västar och spårlinor i. Alla träningsredskap har vi i en ryktväska för hästborstar då den funkar utmärkt och allt får plats. Då har man med sig allting när man ska träna – klicker, bajspåsar, konor, träningsdagbok, rallylydnadsskyltar osv. Smidigt och enkel förvaring. Det är lättare att städa om var sak ligger på sin plats så att säga. För våra hundar är bra på att dra fram och lämna sina saker framme. Jag har dock börjat lära hundarna kommandot ”städa” då de kan hämta en leksak och lägga i en låda. Ett bra trick att ha.

Hundmaten håller vi i en plåtlåda med lock. Dels för att hundarna inte ska komma åt maten och smygäta när man inte ser men också för att de är lättare än att hålla på med plastförpackningarna. Även hundgodiset har en plåtask för att bevara det färskt och slippa lukten. All hundmat/godis luktar ju inte så gott

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Ett inlägg om tråkig städning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.