Behov av att se djurplågeri?!

Är det någon mer än jag som reagerat på att det tycks vara många nyhetsartiklar om människor som försöker skada djur men som “faller på eget grepp” de senaste veckorna? Är detta verkligen nyheter? Ser ni sådant? Jag mår för dåligt för att orka se varenda film med plågade djur. Självklart är det bra när det filmas och personerna i filmerna kan åtalas, men vad hjälper det om jag i Sverige sitter och ser när någon i Brasilien försöker kasta sin hund framför ett tåg? Vidrigt!

Skulle det vara någon i min närhet så skulle jag göra allt för att sprida så vederbörande åker fast! Men när det handlar om saker som händer i andra delar av världen där man inte ser djur på samma sätt som oss så förstår jag inte vad jag kan göra åt saken mer än att jag mår sämre av att se det. Det finns säkert många som lever i en bubbla där sådant inte händer och de behöver få upp ögonen för vad som pågår på vissa håll. Men jag klarar inte att se allt sånt här. Självklart vill jag att seriösa organisationer ska sprida kunskap och ha en plan för hur man ska agera. Sådant stödjer jag. Men att visa enskilda galningars ageranden anser inte jag medför något annat än illamående.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 3 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

3 Svar på “Behov av att se djurplågeri?!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.