Tragisk mix

På nätet har det cirkulerat en annons från ett rescue center om en Pitbull/tax mix som söker nytt hem.  Läs mer här. Så klart jättebra att denna hund kan räddas och få ett bättre liv men om ni kollar på bilderna så ser man ju att denna mix inte är hälsosam. Den tunga kroppen på de små benen och mentaliteten? Den vill jag inte ens tänka på.

Det verkar som att många har ansökt om att få adoptera Remi men bara be till högre makter att inga pengalystra idioter får för sig att börja “skapa denna ras” (Pit/tax) och kränga valparna.

Oavsett vad man tycker om blandraser så måste man konstatera att vissa raser inte ska mixas med andra raser, vissa kombinationer kan bli farligare än andra eller rent hälsomässigt en katastrof. Det blir ett lidande för hunden och en eventuellt godtrogen köpare som får dyra veterinärkostnader.

Taxen som ras har ju ett speciellt utseende, de känns igen på den långa ryggen och de korta benen, dvärgväxten. Deras mentalitet är känd om tuff, modig, självständig och envis. De är snabba i reflexerna som jakthundar ska vara. Nu är väl den här valpen ett resultat av en olycka får man hoppas. Den är så klart söt som alla hundar, men hoppas de hittar ett bra hem. Jag har mött Schäfer/tax mixar och även sätt Rottis/Tax mixar. Jag tycker inte de är lämpliga hundar och kräver en klok ägare. Som sagt kan olyckor hända men hunden ska ju få ett bra liv också.

Hoppas Remi får ett fantastiskt hem med kunniga och engagerade ägare  Hoppas ingen annan får för sig att det är en bra mix att tjäna pengar på 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.