Agerat rasrepresentanter

Bild

I lördags fick våra troll agera rasrepresentanter då en av husses kompisar funderat på att skaffa tax men ville komma och träffa några.

Ja, nu är ju inte våra direkt rasrepresentativa i och med Alfs osäkerhet och Theos hyperaktivitet.

Men utseendemässigt är de ju taxar 😉

IMG_20140715_221408

Nä då vi utgjorde ett gott urval. Fick förklara vad som vad rastypiskt och vad som är individuella skillnader. Människan bestämde sig inom kort för att “det blir en tax” så så dåligt intryck kan vi ju inte ha gjort.

Om man bara är på det klara varför man skaffar en tax (vilka egenskaper man önskar eller vill ha) och vilka behov de har så går det nog finfint.

Taxar är envisa ja, men taxar är inte obildbara. Allt hänger på hur engagerad och påhittig man är som ägare.

Taxar är jakthundar ja, men det finns många taxar som lever aktiva liv utan jakt, t ex med viltspår, rallylydnad och agility som aktiviteter.

Taxar är familjehundar ja, och man måste ha med i beräkningen att alla inte klarar av att vara ensamma så länge. En hund ska inte sova bort sitt liv pga att den lämnas ensam hela dagar.

Taxar är små ja, men de ska ha samma uppfostran som om de var stora. Å nej de är inte “stora hundar i liten förpackning” ?! vad nu det betyder.

Taxar lever länge  och är friska ja, men det är viktigt att ta hand om sin tax för att undvika skador och olyckor. Ett täcke för att hålla ryggen varm kalla vinterdagar, uppvärmning för jaktsläpp, simning för friskvård är några enkla sätt att hålla taxen långlivad och frisk. Än viktigare är att välja valp från en seriös uppfödare som gör alla hälsotester.

Taxar är reserverade ja, ofta lite nonchalanta mot främlingar men de ska varken vara rädda eller osäkra på främlingar. Socialisering är viktigt från valpstadiet.

Ha med taxen på så mycket äventyr som möjligt, var med en så mycket som möjligt och umgås med den som mycket som möjligt så får du en kär vän och trogen kamrat.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.