5:1

Nej det är inte en ny diet 🙂

Det är vetenskapligt bevisat och i forskning påvisat att man måste berömma och ge 5 gånger mer positiv uppskattning än vad man tillrättavisar, korrigerar eller på annat sätt ger negativ uppmärksamhet.

Varför är det så negativt laddad att var snäll och vänlig när det faktiskt är den enda förhållningssättet som vetenskapligt bevisat fungerar? Metoder hit och metoder dit, inget fungerar så länge du inte gör det utifrån en vänlig inställning. (Kolla gärna upp Hilmar Hilmarsson så har ni massor av läsning som även funkar med hundar).

Hur många bråkar inte med sina hundar? Ja det är att bråka när man hela tiden sätter regler och tar tag i hunden när man själv är i ett upprört eller bestämt tillstånd. Jag bråkar på mina hundar ibland. Jag jobbar stenhårt på att förbättra det hos mig själv. Att inte agera för att jag själv blir stressad och “vill få tyst på dom” vid hundmöten t ex. Då är jag inte vänlig.

Det enklaste är ibland svårast men vill man nå nånstans där hunden känner sig trygg och kan lära sig något i mötet så kommer man ingen vart med att bråka.

Det är bra att påminna sig om det ibland.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Ett svar på “5:1”

  1. Malin

    Såklart man ska tänka på hur man agerar i olika situationer, men ibland känner jag här att man är inte mer än mänsklig. Problemet är ju mer om man alltid bråkar med sin hund och undrar varför relationen mellan hund och människa ser ut som den gör?

    Jag har exempelvis svårt för stress, blir jag stressad blir jag en mer okoncekvent ägare som inte orkar ta situationer där man bör vara koncekvent. Men vi alla har brister helt enkelt så är det bara:). Jag tror att i en bra relation mellan hundar och människor så lär hunden sig känna tillståndet på människan :).

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.