Hundkidnappningar

Det går rykten bland hundägare, vissa sprids via facebook och andra kanaler, om hundkidnappningar. Det senaste är att många jakthundar blivit utsatta för försöka genom att okända närmat sig hundgårdar och försökt få med sig hundar, lockat med mat till hundar som är hemma på sin gård.

Om det är sant eller inte är ju svårt att veta men om vi hundägare är på vår vakt och uppmärksamma och aldrig lämnar våra djur utan tillsyn hemma eller utanför butiker, i bilar osv så minskar ju risken att någon lyckas stjäla hundarna.

Vad syftet är med hundstölderna förtäljer inte historien. Tidigare har det sagts att jakthundar säljs utomlands till jägare, småhundar används som “byte” i träning av kamphundar osv. Förhoppningsvis är inget av detta sant men att handel med djur genererar pengar åt vissa är ju bekräftat sedan länge. Djur säljs på blocket för dyra pengar med falsk marknadsföring! Smuggelhundar och fosterhundar från utlandet är ju exempel på försäljning som genererar pengar till någon och ökar utbudet av människor som utnyttjar djuren för egen vinning.

Var uppmärksam på annonser ni ser om hundar till salu. Verkar det stämma, kan personen svara på alla frågor? Kan hunden vara stulen? Kontakta polisen om ni får känslan av att allt inte stämmer, det kan vara någons bästa vän som säljs vidare!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 svar på ”Hundkidnappningar

  1. Obehagligt det där med hundstölder! Jag arbetar i butik och kan inte förstå hur folk kan binda upp sina hundar utanför, utan den minsta uppsikt, när de är inne och handlar. Det kan ju hända precis vad som helst! I vår lokala tidning stod det för ett tag sedan att en kvinna blivit av med sin hund medan hon var ute och gick koppelpromenad med den till och med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.