Ponnyakuten :-(

Matte som hållit på med hästar i större delen av sitt liv satt och såg SVT:s Ponnyakuten idag. Det är unga ryttare som har problem med sina ponnys och får hjälp av proffstränare i Sverige med att komma tillrätta med problemen. Konceptet är ju bra. Men dessa förbaskade sporrar!

Hur kan proffstränarna tillåta att ungarna har sporrar på sig när dom inte har kontroll över sina ben? De sparkar in sporrarna när ponnyn inte hoppar trots att dom själva är jätterädda och bromsar med sitsen?

Plocka av ungarna sporrarna på direkten och säg att dom får tillbaka dom när dom har kontroll på sina känslor och fötter! Jäkla otyg! Barnen får ju intrycket av att de hanterar dessa hjälpmedeln när de i själva verket skadar ponny rejält! Hästarna kan få både blåmärken och knölar under huden som är smärtsamma och inte hinner läka mellan gångerna sporrarna används. Tänk er själva att ha ett stort blåmärke som någon varje dag petar in en vass pinne i! Djurplågeri!

Överlag verkar de lära ut positiva metoder för att träna hästarna i både lastning, in- och utsläpp i hage osv men just ridningen missar dom en del i.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.