En ny start i livet – Huset är klart!

In i det sista var det strul med papper men det gick till slut. Innan utsatt datum fick vi i fredags tillstånd av kommunen att flytta in i vårt hus! Två års slit och oro är nu över. Vi får nu äntligen ta med alla våra saker och skapa ett nytt liv!

Veckan har gått åt till att flytta in alla möbler, få någon ordning på det viktigaste – kläder, kök och toalett. Snön ligger (tack och lov) ännu tät över gården så vi slipper se de tråkiga fyllnadsmassorna. Gården får bli sommarens stora projekt. När snön har smält har vi förhoppningsvis koll på allt inomhus (om än allt inte är perfekt). Vi kommer sälja möbler och byta ut en del som inte passar i det nya.

Jag som nyss börjat på ett nytt jobb har inte möjlighet att ta semester men husse är hemma med hundar och packning 🙂

Kaminen är på plats men ska installeras av proffs.

Den fina inflyttningsblomman från familj och vänner 

Lite hemtrevligare i stöket med en lykta på kvällskvisten. Vi går mot ljusare tider och nu går det snabbt. Det blir mörkt efter kl 22 nu på kvällarna. Snart ljust dygnet runt. Bästa tiden att flytta in.

Mest av allt har jag saknat min Tempursäng! Köpte den några månader innan vi sålde lägenheten så hann knappt sova i den men ryggen mår såååå mycket bättre i en tempur.

Ja det är långt ifrån klart med all uppackning men det går sakta framåt. Det här kaoset är mycket trevligare att leva i. Nu vet jag ju att jag har alla mina saker här, sen var i vilken låda, det är ett mindre bekymmer.

Vackra kvällar med dis och dimma. Hundarna ska ha sina promenader också. De tycker vi är tråkiga som bara packar och packar och inte leker med dom hela tiden.

Det kändes som att vi aldrig skulle nå denna dag men med vår nya entreprenör har det gått bra och vi är så nöjda just nu. Vi hoppas att det inte döljer sig några överraskningar men huset är besiktat och godkänt. Vi har inte hittat några konstigheter.

Ä N T L I G E N Ä N T L I G E N Ä N T L I G E N Ä N T L I G E N Ä N T L I G E N

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

8 Svar på “En ny start i livet – Huset är klart!”

 1. Maya

  Hej! Hur gick det med lapplandsvillan? jag antar att han var skyldig även er pengar innan ni bytte entreprenör, fick ni tillbaka detta eller fortsatte han ljuga och förhala för även er(som han än idag gör med våra bekanta)? Stort grattis till ert hus, vad skönt att ni äntligen är i hamn! <3

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Hej
   Vi har inte fått en krona av någonting alls! Han har hört av sig en gång och säger att han vill kompensera oss men det kommer inte en krona!

   Svara
 2. Sandra

  Härligt! Vi har precis skrivit kontraktet till vårt blivande hus ? Vilken husleverantör har ni haft?

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Å så kul! Vi hade först Laplandvillan som det gick åt helvete med. Sen bröt vi och det är Lundqvist trä i Piteå som gjort stommarna sen är det Wisti som har satt ihop huset och byggt allt invändigt. Mycket nöjda.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.