Agria och rävjakten

Agria verkar sitta i en minst sagt klämd situation just nu. De ville sponsra Räv-SM för stövare men bland andra Djurens rätt protesterade mot detta men jag tycker man blandar ihop “sak och person” i denna fråga.

För det första – Agria försäkrar väldigt många olika hundar och hundägare i sitt bolag. Alla med olika intressen. Agria bör därför kunna sponsra alla typer av aktiviteter. Här tycker jag man är orättvis om man säger “jag vill inte sponsra rävjakten med mina pengar“. Jag tävlar inte i agility med inte protesterar jag mot att mina pengar läggs på sponsoravtal i andra grenar än mina egna! Agria bör ju kunna få företräda samtliga aktiviteter, som är lagliga i Sverige och som representerar någon av deras kundgrupper.

Om man är för eller emot jakt hör inte till saken för Agria äger inte jaktfrågan. Då debatterar man i fel forum! Jag respekterar den som väljer vegetariskt/veganskt och som inte heller anser jakt vara nödvändigt. Men det är en helt annan fråga. Försäkringsbolaget Agria har ingen rätt att utesluta en så står kundgrupp som alla jakthundar från all sponsring, för att andra kundgrupper inte gillar jakt.

Nu råkar det vara Agria i denna fråga men jag tror alla försäkringsbolag slits mellan alla sina kundgrupper. Speciellt när det blir så polariserat som i denna fråga. Hör många som vill byta bolag efter denna debatt (de som har jakthundar t ex som inte tycker Agria så uteslutande ska lyssna på Djurens rätt) men jag tror inte det handlar om detta bolag i sig. Jag förstår att man med sin kundkraft vill påverka och tycker detta är orättvist. Det sker liknande saker hela tiden där bolag måste vara rädd om sin “image” och vilka man företräder.

Själv har jag valt bolag utifrån det försäkringsskydd jag anser mig vara i behov av och kommer stanna där så länge inte försäkringsvillkoren eller premien förändras avsevärt.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

3 Svar på “Agria och rävjakten”

 1. Malin

  Själv är jag vegetarian, men har stor respekt för jakt som sker under rätt förutsättningar. Men jag har även vart på schysst jakthundsträning och vet att de flesta där är emot illegal jakt eller jakt som bedrivs av hundar som inte är schysst mot det vilda djuren. Men jag tror alla har kunskap över schysst bedriven jakt, det är därför de är emot. Sedan har jag hört sk köttätare som är emot jakt, men som kan äta kyckling/ gris etc. För mig är inte detta helt logiskt. Då vilda djur får ett betydligt bättre liv än hos många bönder.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jag håller med dig. Hellre viltkött än uppfödning. Jag respekterar fullt ut den som väljer att inte äta kött. Det är helt ok för mig. Just den här frågan med agria hamnade lite fel kände jag.

   Svara
   • Malin

    Ja så kan upplevas men jag menar att kommentaren är relevant då det är “djurrättsaktivister” som gått emot agria. Jag upplever mig själv som ganska nära de i åsikter. Men jag ville även förmedla att alla inte går emot.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.