En ny hundängel

Har följt en tragisk historia på facebook där en liten tax blivit attackerad och illa biten, så illa att käken gått av. Ägaren har gjort precis allting för att försöka rädda sin älskling och har fått bidrag av flera för att klara veterinärkostnaderna. Det slutade dock på värsta tänkbara sätt idag. Kasper fick somna in då skadan var för allvarlig och han fick lida så.

Jag blir så fruktansvärt förbannad på alla dessa lösa hundar! När man har en liten hund vet man att skadorna en större hund kan orsaka kan leda till döden! När svärfar gått ut med våra och påtalat för en ung herre med sin “pitbull” att han måste koppla (eftersom killen gick å stirrade ner i telefonen och inte hade en susning om vad hunden gjorde) så får han höra “surgubbe”. Vad är det för fel på folk?! Det är ju på grund av nonchalanta hundägare som detta åter får hända!

Många argumenterar att i andra länder så kan hundar vara lösa utan problem så varför skulle det inte gå här? Ja vad är det som är fel på oss då? Varför kan inte våra hundar vara lösa utan att attacker ska ske? Är vi sämre på att läsa av hundar? Är vi mer hårdhänta som gör våra hundar osäkra? Är våra hundar mer sönderavlade? Vad är det för fel?!

Så lata och oansvariga hundägare är mina värsta fiender just nu. OM något händer ta då för tusan ansvar för vad hunden ställt till med! Lär av misstagen. Denna förtvlivlade ägare förlorade sin bästa vän. Fick se honom lida svårt pga vad DIN hund orsakat.

Ska man behöva vara rädd för att gå ut med sina hundar? Har två små. Nog får jag upp dom i famnen men det är lite bökigt och risken att jag tappar dom är stor eftersom dom är rätt stora taxar.

Vila i frid Kasper ♥ Alf och Theo hälsar till dig.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

3 Svar på “En ny hundängel”

 1. Malin

  Jag stöter på många lösa hundar inte bara i skog utan i stadsmiljö. Vi får på oss en majoritet av sällskapshundar faktiskt inte”pitbull”. Det är lika fel enligt mig vilken ras det änn är. Vi har störst problem med terriers faktiskt ( är terrier ägare själv ).Där jag bor har många kanske lite för mycket tro på att deras hundar är snälla och att de ska hälsa. “Min hund är snäll hen vill bara leka” jag ser ofta något annat. Jag ser kan få på mig stirriga testohanar. De viftar på svansen kanske är det därför ägarna tror att deras hundar ska hälsa. Men att vifta på svansen med stirriga ögon och spänd svans är inte glädje. Jag får också arga blickar och kommentarer. Ibland får jag faktiskt förlåt och då blir jag glad. Jag upplever inte att dessa folk kör med hårda metoder. Inte positiva heller, utan “låt gå metod”. Jag upplever att de flesta inte förstår vikten i att ha hund. Utan jag upplever mer ” titta vilken fantastisk ägare jag är som låter hunden få springa av sig i skogen”. Folk aktiverar inte sina hundar, folk vill inte jobba på relationen med sin hund. Folk vill bara släppa och “fasen vad bra nu lekte Fido med sin nyblivna kompis den sprang emot, då blir Fido trött”. Problemet ligger i att vi tror att hundar löser situationen när de är lösa tillsammans. Men jag skulle nog säga att det inte är så jäkla enkelt. Hundar kan hamna i slagsmål trots det är en trevlig hund/hundar. jag upplever att måste bli en förändrad syn i hur vi ser våra hundar. De ska inte behöva bära det stora ansvaret. De är inte tillräckligt kompetenta för det ( jag menar alltså att de inte ska springa fram till hundar). Vi måste lära oss hur vår hund fungerar och släppa hundarna där vi har kontroll på hunden. Om man behöver använda för många tillrättavisningar för att kunna ha hunden lös så är det fel. Hunden ska vara såpass lydig att det bara finns ägaren som är den de vill umgås med. Om man tänker så kanske fler tar sitt ägare ansvar och har kopplade hundar på offentliga platser. Jag själv har fått träna mig i att ha en positivare känsla när de springer fram för min hunds skull men också att vi inte kan bli av med lösspringande hundar. Vart vi än väljer att gå. Att gå på kurs och ha utvalda hundkompisar har varit en stor hjälp i denna jobbiga situation.

  Svara
 2. NastiSamoyed

  Nej, va tragiskt!! Huvva, sånt borde inte få hända! 🙁

  Det där om att hundar får vara lös i andra länder, ja, men då måste ju alla hundar vara lösa, så att dom om det blir nåt kan gå undan.

  Jag går med min tjej lös i skogen (när man får), för hon är lite försiktig så hon skulle inte gå på nån. Och vänder jag och går åt andra hållet, så följer hon med. Dock har jag som standard att koppla henne när vi möter en annan hund.
  Nu är ju inte hon jättestor (samojed), men tillräckligt för att skada en liten hund om hon skulle hamna i en sån situation.

  Tycker att det är synd med alla som är ute med hundar, oavsett om dom är kopplad eller inte, att det är så många som går med näsan i mobilen. Dom kan inte ha mycket koll på vad deras hund gör. :/

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Precis borde vara mobilförbud när man går med hunden, precis som när man kör bil 🙂 Inte för att det hindrar någon ändå…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.