Motion

Idag gick vi 5,2 km slingan bland myggen. Grabbarna hängde på bra. Theo har tappat kondition och gått upp i vikt sen diskbråcket i januari vilket i sig kanske inte är så konstigt. Så nu trappar vi upp motionen lite. Han hängde på bra och han haltar inte eller nåt utan travar på bra.

Våra träningskompisar uteblev idag och jag hade förberett mig att träna inkallning med störning så tog d bästa godiset med mig – köttbullar!  Problemet blev att utan störningar så följer dom efter mig som ankor. Svårt att träna inkallning då!

IMG_20160704_132941

Idag skriver tidningarna om ett nytt larm. Vi har fått taiga fästingen här uppe efter kusten. Den bär på en allvarligare form av TBE. Än så länge har inga sjukdomsfall rapporterats. Å den lilla jäveln trivs i kyla! Funderar seriöst på att flytta till en ö där det bara är vinter. På riktigt. Kommer definitivt vaccinera mig om d visar sig bli sjukdomar på våra fästingar.  Själv har jag aldrig sett en fästing i hela mitt liv så vet inte ens vad jag ska leta efter. Hur klarar ni er som har fästingar?  Hur lever man? Kan man aldrig gå i kortbyxor eller kjol som hundägare?  Alltid undvika fält och ängar?  Diken? Skogen?

Inte kul!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

6 Svar på “Motion”

 1. Lena

  Använder Bravetco. Före Bravetco hade jag olika halsband och Fronline. Resultatet blev jag hade Borelia varje år eftersom fästingarna flydde från hundarna till giftfri människa. Maken fick TBE och jag trodde att han skulle dö. Det tog ett år innan han blev återställd. En ingenjör som inte kunde lägga ihop två plus två. 🙁
  Det är inte roligt att gå i skogen. Efter en av promenaderna satt jag bredvid hundarna i bilen hem och de hade minst 50 fästingar vardera. Gällde att hålla huvudet kallt. Det blev bad och timslångt plockade (Bravetco fanns inte då).
  Jag har vanliga shorts i skogen och synar av mig varje kväll.
  Jag kan inte förstå de som tror på bärnstenshalsband och annat. För mig är det som rysk roulette. Många hundar har blivit sjuka här undet årens lopp. Tacksam för de preparat som numera finns att tillgå.
  Bor i Sörmland i värsta fästingbältet. Första fästingen dök upp i mars!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Men fy så hemskt! Tänkt att nåt så litet kan göra oss så sjuka. Vilken mardröm. Får panik av tanken på 50 fästingar på samma hund!!

   Svara
   • Lena

    Panik, kräkfärdig hade kunnat hoppa ur bilen i farten. Hundarna blev helt olyckliga av att matte plötsligt avvisade dem med fasa.
    Numera aldrig sele från skogen alltid sitta i bur.

    Svara
 2. Erika

  Man är olika aptitlig för fästingar faktiskt. Hoppas du är en sån de inte gillar!

  Jag har långa byxor i skogen, gärna instoppade i strumpor. Hundarna får Bravecto.

  Mycket fästingar här i Mälardalen tyvärr och giftiga är de också.

  En del säger att det hjälper att äta vitlök, att man blir mindre smarrig då 🙂 .

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Myggor älskar mig. Vet inte om fästingar gör d också då. Får käka massa vitlök!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.