Theo hos sjukgymnasten

Idag hade vi äntligen tid hos sjukgymnasten. Det blev ju lite fram och tillbaka då den ordinarie på vårt närmsta djursjukhus blivit sjukskriven. Så fick tid hos en annan klinik, 13 mil bort.

Theo glad som vanligt med Alf som stöd svansade in hos sjukgymnasten. Hon tyckte att Theo var otroligt söt! Vilket han så klart är 🙂

Som befarat så tyder allting på att han har ett diskbråck. Han har svaga reflexer i båda bakbenen och reagerar lite på smärta fortfarande i ryggslutet. Hon har känt igenom Theo, masserat, gett honom laser, han har fått gå och springa innan vi fick vårt träningsschema. Theo har normal trav men i skritten syntes det att han hade avvikande gång. Skrittpromenader och när det tinat upp skogspromenader.

Diskbråcket kan ha kommit innan hoppet ner från sängen så det behöver inte vara själva fallet från sängen som orsakat det. Försäkringen täcker inte rehaben då det inte är en fastställd diagnos.

Theo får simma, men korta korta stunder med utvärdering hur han mår efteråt. Theo ska ha massage en gång om dagen och så klart varmt täcke ute. Vi fick även rådet att om vi varit ute när det regnat eller varit kallt, om man tar av täcket när man kommer in kan man gärna ta på dom något tunnare en stund efteråt inomhus. Så de inte fryser och spänner sig. Hann även berätta Theos historia (Läs under rubriken Om oss-Om Theo) och så klart blev hon förfärad över hur någon kan behandla en hund så.

Theo ska så klart inte hoppa, gå i trappor eller busa med andra hundar. Lättare sagt än gjort med en ADHD hund! Vi ska på återbesök i maj och får då se hur det har blivit tills dess.

Knät är inget att oroa sig över. Det kommer troligen aldrig påverka honom.

Älskade lilla pälskling. Bli bra snart!

Theo i väntrummet

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

4 Svar på “Theo hos sjukgymnasten”

 1. Erika

  Så tråkigt med diskbråcket! Hoppas, hoppas rehaben ska lyckas. (13 mil är minsann saftigt att köra. Tur att hon var så bra 🙂 ! )

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja här uppe är milen inte helt ovanliga. Hon ville dock att jag skulle komma en gång i veckan för vattentrask men det går inte, jag måste ju jobba. Så vi fick ett lika bra träningsprogram hemma. Vi har ett hundsim lite närmare, kanske bara 4 mil ifrån. Så vi åker dit istället.

   Svara
 2. Lena

  Jag har också en ADHD hund. Han är en 4årig omplacering (kinesisk nakenhund) som har problem med benen. Om någon vecka har vi tid hos en mycket kompetent ortoped. Misstänker patella och ganska besvärlig på ena bakbenet.Jag undrar hur mycket smärtor påverkar beteende. Han är alltid glad, med på allt och fort och fel. Kan han trassla in sig i kopplet så gör han det… Ja ni förstår.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja sjukgymnasten sa att hon alltid gillat “ADHD” hundar lite extra, det är nåt särskilt med dom. Kan hålla med, trots Theos tokiga påhitt och halft övermodiga infall så är han en underbar hund. hoppas din vovve inte har allt för besvärligt.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.