Varför vinterkläder?

För mig är det självklart att om man ser sin hund darra, spänna sig, ovillig att röra sig så klär man på dom utomhus. Alf har flera olika täcken men nu när vi bor inneboende har vi bara två ett vindtäcke och ett tjockt (tre lager) samt fleecetofflor. Trots det tjocka täcket och fleecetofflorna så har han idag varit spänd och ovillig att röra sig. Ville inte hoppa upp i soffan som han brukar göra efter att ha varit ute. Jag hittar inte de stickade tröjorna vi brukar ha (som extra lager)!!! Måste fara och köpa nånting för stackaren blir så spänd. Han är ju 7 år gammal men för en tax är det egentligen ingen ålder men ändå ju äldre man blir desto “skörare” blir man.

Så jobbigt att se hur han lider i kylan. – 21 nu men det har varit -30 i några dagar. Ska lätta på onsdag och bli milt till helgen (-3) men sedan nästa vecka bli kallt igen. Kanske är det växlingarna som är jobbigast för honom.

Han har busat med grannhunden ute också men nu får han ta det lugnt med allt sånt. Så trist med dessa långa perioder av stark kyla.

Har försökt massera honom idag men han tycker inte det är så skönt, blir elektrisk i pälsen.

Vad mer kan man göra för honom?

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Ett svar på “Varför vinterkläder?”

  1. Erika

    Ja, inte kan ni göra mycket mer än så? Fy vad tuffa temperaturer. Det får väl bli många men korta promenader om det går och se till att hålla uppe farten. *burrrrr*

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.