Ny taxträff

Idag hade vi ny taxträff med ett tiotal hundar. Ny lokal denna gång men väldigt fin och det fanns ju hur mycket roliga saker som helst att låna. Vi hade tema “hinderbana/agility” där vi tränade balans, smidighet och självförtroende.

De flesta hundar tyckte bollhavet var lite läskigt men med godismotivation och lite tålamod så vågade alla prova söka godis bland bollarna. Theo och Alf dök nästan i.

Husse fick nog en ny kompis som heter Lilleman (fast han var en av de största taxarna på plats). Så vacker.

DSC_0090

Theo testar att sitta på föremål i rörelse. Provade även skateboard och pulka.DSC_0092

Bollhavet var nog det mest utmanande denna dag.DSC_0094 DSC_0096 DSC_0097 DSC_0098 DSC_0099

Några hundar tränade på att våga stå på bordet.DSC_0103

Theo snarkade högt i bilen på väg hem. Inget bus med hundar idag utan en trevlig träningsstund där alla hundar höll sig på var sin “station”. Vi hade hinder att hoppa över, balansera på, kliva över, springa genom och snurra runt. Sen hade vi lite rörliga föremål och en pilatesboll. Theo trivs inte med andra hundar som leker så vi hoppade över det idag. Jag provade även ha Alf lös när vi hoppade genom ett däck och det gick bra trots störningen av andra hundar runt omkring. Kanske snart dags att våga sig på fortsättningsklass i rallylydnad.

Mina reflektioner över dagen:

  • Mer utrymme ger lugnare hundar.
  • Tålamod hos ägare är a och o och vi människor har ofta lite bråttom att hjälpa. Att låta hunden själv klura ut, ta mod till sig eller fundera på nästa steg leder oftare till en nöjdare men tröttare hund.
  • Trötta hundar behöver ofta mer utrymme, en stund att få vara själv.
  • Godis is the shit. Men ju svårare övning desto godare godis krävs 😉
  • Sele är bra när man tränar balans. Nåt att hålla i som inte belastar nacken (vi har ju nästan alltid bara sele men på vintern med täcke som inte har hål för sele så har vi haft halsband).

Tack för idag alla!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.