Smällare i städer

Bild

Jag läser på flera ställen om folk med hund som blir utsatta för att personer (barn?) kastar raketer/smällare efter dom.

Hundarna blir givetvis vettskrämda och kan ligga och skaka och inte våga gå ut. En del får andningsproblem och andra är förstörda för lång tid framåt. En del repar sig aldrig från något sådant!

Hur kan det få hända? Senast var det någon som kastade ut en smällare från ett fönster som landade några meter ifrån en hundägare. Den hunden är nu livrädd att gå ut.

Hur får vi stopp på det här? Förbjud försäljning av alla raketer och smällare till alla privatpersoner. Uppenbarligen kan ju inte folk uppföra sig civiliserat! Det är ju inte bara hundar som lider på nyår, folk skadas och någon dör, vilda djur skräms och även människor som varit utsatta för hemska saker kan må mycket dåligt när det smälls.

Om alla som nu anser det vara livsnödvändigt att smälla raketer på nyårsafton skulle hålla sig till att smälla dom på nyårsafton mellan kl 22-02 så vore det säkert betydligt mindre problem för omgivningen! Men när de ska smällas i flera dagar innan och efter finns d ingen chans för den som vill undvika att faktiskt göra det.

Det har smällt här också, någon enstaka raket som våra hundar tack och lov inte reagerat på. Men vem vet om de smäller nära dom nästa gång? Vi har ju ingen chans att veta vem som smäller och var! Jag går inte ut om jag vet aty det kommer smälla men hur ska jag veta när folk smäller?

Jag har tidigare inte upplevt raketer som ett problem men nu förstår jag att de är det. Jag skriver på för fyverkeriupproret!

I vissa kommuner finns begränsningar i när man får skjuta raketer, men detta följs ju inte heller. Mycket beror säkert på okunskap så hoppas sprida kunskap och att folk tänker till!

fyverkeriernej

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Smällare i städer”

    • Matte Sofia Inläggsförfattare

      Ja det är skrämmande hur känslokalla människor kan vara och tycka att det är roligt att skrämma djur! Det är något fel på såna personer.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.