Kallt och kyligt

Bild

Ja idag biter det i kinderna, -28 grader visar termometern. Fördelen är att det blir väldigt stilla och vackert ute. Ganska tyst också.

Husse har bilen på jobbet så får hålla oss till inomhusaktiviteter. Funderar på att ta fram pilatesbollen åt hundarna.

Bilder från dagens promenad.

IMG_20141229_112619 IMG_20141229_112701 IMG_20141229_112736 IMG_20141229_112758

Alf har inte gått ner i vikt som vi önskat så nu har vi draget ner mer på maten. Han får knappt nå godis alls nu utan bara light foder men vi fyller ut med morötter om han blir hungrig då det inte ska innehålla så mycket kalorier.

Sist vi var på hundhuset och tränade så hade jag med den leksaken som jag råkade kasta sist då även deras hundkompisar var med. Den gången blev d olyckligt så att ena hunden kom för nära Theo och tog leksaken ur munnen på honom och Theo skrek till. Då morrade den andra hunden och bet till (men d var bara en markering). Vi tog genast bort leksaken och det hela var helt mitt fel.  Nu när jag tog fram samma leksak från väskan så la sig Theo ner och vill inte leka. Det var som att han var rädd för leksaken. Så jag tog undan den. När vi kom hem så kom Theo på kvällen dragandes med denna leksak, som han fiskat upp ur väskan. Han såg jättestolt ut ungefär som att “Titta jag vågar bära den”. Så vi lät han ha den och leka med den. Så märkliga dom är samtidigt så kloka.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Kallt och kyligt”

 1. Malin

  Alla gör fel ibland, tur att du ser detta rätt och inte blir förbannad på ägaren till denna hund eller kalla hunden aggressiv. Tur även att du tog bort den så det slapp bli mer spänd stämning mellan hundarna:)

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Nej det var helt ock hållet mitt fel. Skulle inte ha tagit fram leksaken. Kände inte till att den andra hunden, som är mycket större, var så kampglad. Så det var bara göra om och göra rätt. Vi lät dom leka en stund utan leksaker så att det inte skulle bli nån grej av det. För ingen av hundarna var arga, dom bara kom för nära leksaken och den större hunden kom över Theo som blev rädd. Jag trodde dock inte att det skulle sitta kvar.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.