Djurskydd vid jakt

Det här är så hemskt att läsa. Vi som ofta skryter om våra djurskyddslagar i detta land men det här verkar ta priset. Jägareförbundet regarerar starkt och många av mina jägarkollegor också! Läs nyheten här (kan ej länka till grundnyheten på 24Norrbotten då det är en plustjänst). Går att läsa i Kuriren här.

Det handlar om den italienske gästjägaren som åkte till Sverige för att jaga ripor med fyra engelska settrar och åkte hem med tre. Den fjärde lämnades kvar i skogen.

Och det var inte första gången, enligt 24Norrbotten, som mannen i fråga lämnade kvar hundar i de svenska skogarna.
Den senaste hunden räddades av en person som vårdat och tagit hand om den sedan dess och som verkar vilja fortsätta med det.

Nu säger länsstyrelsen att det är okej för den italienske gästjägaren att plocka hem hunden“.

Ja det är så hemskt och vidrigt vad denna jägare håller på med. Och dessutom inte första gången! Vem tusan tar in f-nskapet i landet? Att man kan behandla sin hund på det viset, som en sak, ett klädesplagg som man glömmer i skogen och inte orkar gå och hämta. Vi har en viss syn på etisk jakt och på hundar i detta land. Det är inte okej att komma hit och behandla sin hund som skit och kalla sig jägare! Hoppas han straffas hårt på något sätt och att hunden inte återlämnas!

Det här går emot alla principer för en etisk och riktig jakt. Hur behandlas dessa hundar hemma kan man ju undra?!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.