Snälla läs detta inlägg!

Återigen har det hänt. Sommaren har varit extremt varm, rekordvarm. SMHI har för första gången gått ut med klass 1 varning och till och med klass 2 varning pga de höga temperaturerna. Ändå händer det!

Man tycker ju att alla människor borde ha förstånd att förstå att man inte lämnar hundar eller barn eller andra levande ting i en varm bil, oavsett skugga, oavsett nedvevad-/e rutor. Oavsett vad. Man gör det bara inte.

Här är ett bra, gripande inlägg om hur det kan gå. Om den smärta och den förtvivlan över det lidande som hunden utsattes för. Läs det! Det är viktigt!

onsdags fick jag ett samtal från Djursjukhuset i Gammelstad och blev mycket förvånad när jag hörde Sparkys matte i luren, som med gråten i halsen talade om för mig att Sparky måste avlivas. På en hundradels sekund hann flera möjliga orsaker till avlivning flyga genom min hjärna, allt utom värmeslag. Jag fick höra att Sparky blivit överhettad. I en bil. Som han spenderat 5+ timmar i. Jag bröt ihop totalt för en liten, liten stund, men samlade mig och bad om att få tala med veterinären. Det var Karin som tog emot honom, och hon berättade om att Sparky var så pass illa att avlivning måste ske. Han miste sina sinnen, utom viss känsel kvar. Han var blind och svårt hjärnskadad. Han krampade och gnydde av smärta som han fortfarande kände…

KAN VI NU SLIPPA FLER SÅNA HÄR HISTORIER?!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 4 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

4 Svar på “Snälla läs detta inlägg!”

 1. Roxanne

  Fy fasen! Måste nog också dela detta på min blogg. Helt oacceptabelt att sånt här händer och jag hoppas verkligen att den ansvariga får sitt straff. Ingen ska behöva lida på det viset, varken djur eller människor!

  Svara
 2. Ulla G

  Fruktansvärt, jag blir rasande över alla dessa hundägare som verkar vara lobotomerade ursäkta ordvalet! Hur kan man utsätta sin bästa vän för detta…människan är verkligen INTE hundens bästa vän 🙁

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Nej jag förstår inte hur det kan hända! Det är som att folk inte tror att det kan hända eller att det händer “någon annan”. Men “Någon annan” tänkte ju antagligen samma sak och då händer det! Man måste ju förutse risker och agera innan, när det hänt är det för sen! Går ju inte att förstå den smärta som den hunden fick lida. Mitt hjärta blöder.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.