Tropisk värme

Bild

Det är 27 plusgrader i skuggan och alldeles fuktigt och disigt ute. Känns tropiskt. De kallar det för “ryssvärme” och den ska stanna hela helgen ryktas det om.

140605

Hoppas alla soldyrkare är glada nu! Matte föredrar vintern. Oftast. Nog är det skönt på sommaren att slippa alla tunga vinterkläder och bara kunna gå ut på gräsmattan  utan skor eller med tunna sandaler. Fast den här tryckande värmen är nästan olidlig. Nå vi ska inte sura, det är härligt med alla årstider. Sommaren är väldigt vacker!

Det mest tragiska är dock att svärfar sa att han sett någon lämna sin hund i bilen på stan! Är man fullständigt från vettet? Det är ju 27 grader varmt I SKUGGAN?!?!?! LÄMNA ALDRIG HUNDEN I BILEN PÅ SOMMAREN. Inte ens om det verkar kyligt ute. Chansa aldrig. Det är ett djurplågeri utan dess like och skadorna syns inte utanpå. Helt ärligt: Jag tycker inte man kan säga att man inte förstår att d blir så varmt. Har du öppnat en bildörr på sommaren? Värmen som är i bilen går ju inte att missa. Tänkt då att sitta inlåst där i flera minuter! 

DSC_0063

Eftersom det är röd dag imorgon (nationaldag) så slutade matte tidigt idag. Passade på att ta cykeln till hundvakterna och hämta hundarna. Då kunde vi gå efter stranden tillbaka. Vi stannade och badade där vi kunde. Theo blir snabbt varm. Han verkar ha svårare med värmen än Alf. Så vi tog det lugnt och stannade och drack vatten, vilade, tittade på saker.

140605

DSC_0065

 

Imorgon är vi lediga. Ska bli så skönt. I denna värme orkar man knappt äta något. Inte något varmt i alla fall. Får se vad vi hittar till middag. Lutar åt rostbiff och potatissallad. Kvällen kanske slutar med årets första dopp?

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.