Vad kan vi lära oss av Obie?

Taxen Obie vill lära andra hundägare och föräldrar risker med övervikt och förebygga problem hos både husdjur och människor.

“De tidigare ägarna var ett äldre par som visade sin kärlek till sin hund med obegränsade mängder med mat. Men få tillfällen till motion.

– Han är verkligen söt och kärleksfull. Han var uppenbarligen älskad och han är en glädje att handskas med. De äldre ägarna kunde helt enkelt inte säga nej till de där stora bruna ögonen, säger Nora Vanatta till Daily Mail.

Till slut vägde Obie 35 kilo, mer än dubbelt så mycket som normalvikten för en tax.”

En fantastisk historia för 7 åriga taxen. Han kom till en ny ägare som tog sig ann hans stora problem och kunde ge honom ett liv tillbaka.

“Men tiden som överviktig satte sina spår – taxen fick hängande hudsjok på magen. Och i september genomgick han en bukplastikoperation för att ta bort över ett kilo överskottshud.

Obies bantning har uppmärksammats i hela USA. Nora Vanatta startade en facebooksida i Obies namn och över 100 000 facebookanvändare har följt hans kamp mot kilona. Och duon har varit med i flera tv-program där de pratat om hans drastiska viktnedgång.

– Det är så viktigt att introducera valpar såväl som barn till en hälsosam livsstil och matvanor så snart det är möjligt, säger Nora Vanatta”. 

Att älska ihjäl sitt husdjur, går det? Att övermata på det här sättet är inte att visa kärlek. Att älska någon är att visa ömhet och kärlek men även gränser och se till att den man älskar har så goda förutsättningar i livet som möjligt. Det är djurplågeri att låta hundar bli så här otroligt överviktiga. Tänk de korta benen och den långa ryggen med vikten som en labrador! Varken djur eller människor mår bra av överkonsumtion av mat. Mat är så lättillgängligt idag så man själv måste sätta gränserna. Godis och matföretagen vill bara att vi ska köpa mer oavsett hälsoeffekterna. Klarar man inte av dom gränserna själv behöver man söka hjälp hos någon som kan bryta den onda cirkeln. Vi hoppas att Obies historia kan lära andra och förebygga ohälsosam övervikt hos både djur och barn.

Läs mer och se videon om Obie här. Varning för otäcka bilder.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.