Hundsjukvård

Som hundägare är det ju viktigt att känna till vilka de vanligaste sjukdomarna och skadorna kan vara på vovven. En allvarligt sjuk hund missar nog ingen, då åker man direkt till veterinären. Men ibland så är ju hunden inte allvarligt sjuk men har råkat ut för någon irriterande skada eller infektion. Då är det ju viktigt att känna igen tecknen så man kan behandla själv alt ta vovve till veterinären för att påskynda läkningen. Dessutom är det ju jätteviktigt att informera andra om vovven är sjuk! Vi ska ge ett exempel:

På dagens morgonrunda möter matte och Alf en liten vovve. Hundföraren förklarar att det inte är hennes hund och frågar om de hälsat på varandra förut. Matte känner inte igen hunden men vi låter dom hälsa på varandra en kort stund (30-40 sek att sniffa på varandra och kolla in varandra). Sen märker matte (inläggsskrivaren i detta fall) att den andra vovven “snarkar” och fnyser. När vi går hem kom matte på att den andra vovven kanske hade noskvalster! Alf är anmäld till två utställningar i augusti som vi inte vill missa (även om det är inofficiella sådana så är en rosett alltid en rosett 😉  ) Så, det vore ju bra om den andra hundens ägare först och främst skulle ha noterat att vovven hade dessa underliga ljud för sig (och det var inte en så där trubbnos, typ mops, som kan låta så) och informerat hundvakten om detta. Den vovven skulle inte ha hälsat på Alf.

Alf hade vad vi trodde var kennelhosta förra sommaren. Då hade han hälsningsförbud på andra vovvar i ca en månad för att hostningarna skulle försvinna och han inte skulle smitta mer om det var det han hade. Så vi får väl vänta och se om Affe får några symtom..

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.