Doggie-pilates – första försöket!

Vi har testat Doggie-pilates idag. Bra balans- och styrketräning för hundar. Matte letade fram sin egen stora, oanvända pilatesboll. Med en kartong under så passade det Alf 🙂 Vi har inte skaffat en ”platta” än.

Grundpositioner:
2 framtassar på ”plattan”
4 tassar på ”plattan”
2 baktassar på ”plattan”
Sitt på Bollen/plattan
Ligg på bollen/plattan
Stå på bollen/plattan
Fronten (Underarmar + bröst) på bollen
Framtassar på bollen

Det är viktigt att hålla koll på att hunden har huvud, nacke och rygg i linje och att det utförs balanserat och med ryggen plan.

Alf testar:

 

Husse klämde fast bollen mellan sina ben så den inte rullade iväg. Sen fick Alf ”känna på” bollen. En godishand över bollen och vips så åkte tassarna upp! 🙂 Lätt som en plätt tyckte nog Alf. Sen fick han prova på att stå 5 sekunder på bollen med alla fyra tassarna (med stöd av matte såklart). Inga problem det heller. Han försökte till och med hoppa upp på bollen själv i ett obevakat ögonblick!

 

Kul! Det blir korta pass i början, några minuter bara.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Det här inlägget postades i Alf och Theos vardag av Matte Sofia. Bokmärk permalänken.

Om Matte Sofia

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

En reaktion på “Doggie-pilates – första försöket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *