Julandan

För bra för att inte dela… (min egen översättning av en engelsk text)

Barn: ”Pappa, jag tror att jag är gammal nog. Finns tomten på riktigt?”

Pappa: ”Ok, jag håller med om att du är gammal nog. Menföre jag berättar så har jag en fråga. Du vet, sanningen är ett farligt gift. När du väl vetn ågoting kan du inte gå tillbaka till ovetande. När du väl känner till sanningen om Tomten, så kommer du aldrig att förstå eller se på honom som du gör nu. Så min fråga är: Är du säker på att du vill veta?”

Kort paus.

Barn: ”Ja, jag vill veta”

Pappa: ”Ok, Jag ska berätta. Ja det finns en tomte.”

Barn: ”På riktigt?”

Pappa: ”Ja på riktigt, men han är inte en gammal man med skägg och en röd dräkt. Det är bara något vi säger till barn. Du förstår, barn är för unga för att förstå den riktiga andan med Tomten, så vi förklarar det på ett sätt som de kan förstå. Sanningen om Tomten är att han inte är en person alls: han är en tanke. Tänk på alla de presenter Tomten gav dig under åren. Det var faktiskt jag som köpte dom, jag såg dig öppna dem. Och brydde jag mig om att du inte tackade mig? Så klart inte! Det gav mig faktiskt stor glädje. Du förstår, Tomten är IDÉN OM ATT GE FÖR ATT GE, utan en tanke på tack eller uppmärksamhet för det.

När jag såg en kvinna ramla ihop på tunnelbanan häromveckan och ringde på hjälp, så visste jag att hon inte skulle ha en aning om att det var jag som kallade på ambulansen. Jag var Tomten när jag gjorde det.”

Barn: ”aha.”

Pappa: ”Så, nu när du vet är du också en del av det. Du måste också vara Tomten. Det betyder att du aldrig kan berätta för unga barn om hemligheten och du måste hjälpa oss att välja Tomtens julklappar till dem och viktigast av allt, du måste leta efter ögonblick att hjälpa människor. Förstår du?”

PASS IT FORWARD

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.