Dag 7 Hur jag är som hundägare

Att granska sig själv ibland är det nyttigaste man kan göra och gör att man kommer vidare. Problemen sitter ju oftast hos en själv, inte hos hunden.

Jag försöker hela tiden påminna mig om att “där kunskapen tar slut tar våldet vid” som är ett bra ordspråk att tänka på. Fick höra det när jag höll på med hästar. När jag blir frustrerad och vill säga åt eller ta tag i hunden så är det bara på grund av min egen okunskap och inte på grund av hundens beteende som det blir så. Då är det bara backa ett steg, ta några djupa andetag och göra om.

Jag tror, eller vill tro iaf, att jag är rättvis som hundägare. Försöker att vara så konsekvent som möjligt men där måste jag träna mer. Jag blandar ihop handtecken ibland, gör otydliga signaler eller säger fel ibland.

Jag vill arbeta endast efter positiva träningsmetoder och läser och tränar så mycket jag kan. Faller tillbaka ibland när jag blir frustrerad och kommunikationen inte fungerar. Då jag kan ropa “tyst” när dom skäller fast jag vet att det inte har nån effekt. Men man är ju bara människa.

Jag försöker umgås med hundarna, träna med dom och aktivera dom dagligen. En hund ska inte bara finnas i vårt hem, den ska leva med oss. Då interagerar man. Jag har jättesvårt för människor som kommenderar hunden “ligg” i sin bädd så fort dom är inne, som att hunden inte får finnas till inne, bara när man tränar.

Jag jobbar på att bli mer påhittig, googlar och söker inspiration för att utmana mig själv och hundarna. Nya trick, nya övningar och nya lekar.

Skulle vara kul att veta vad hundarna tycker om en som ägare. Jag tror dock att vår relation är god och att de uppskattar oss som ägare. Tålamodet är alltid något man får arbeta med men vi har i stort en positiv relation. Hundarna vågar busa och leka med oss. De kommer och skäller på oss och drar i oss om de vill få igång lek och de gömmer handskar och sockar för oss ibland 😉 Dom vill helst alltid ligga i knä på oss när vi är hemma och söker gärna kontakt ute. Däremot funkar inte inkallningen tillräckligt bra, vilket vi har slarvat på att träna med.

Jag tror inte på dominansteorier eller på alfarullningar. Jag tror att man förtjänar ledarskap genom att vara lugn och tydlig. Man ska göra allt för att undvika att bråka med hunden eller att söka lägen där man får chans att “korrigera”. Jag tror på att man skapar en trygg relation till sin hund genom uppmuntran, belöning och närvaro. Ni kan läsa mer om vår syn på hundträning under flickan uppe till höger “Träning och Tävling“/”Hundträning enligt oss

1Dag 1 – Presentation av mig själv
Dag 2 – Presentation av mina hundar
Dag 3 – Om mina hundraser
Dag 4 – Min första hund
Dag 5 – Mina andra husdjur
Dag 6 – Varför jag har hund
Dag 7 – Hur jag är som hundägare
Dag 8 – Vad en hund är för mig
Dag 9 – Hur en bra dag med hundarna ser ut
Dag 10 – Varför jag har blandraser
Dag 11 – Vilka hundsporter jag har provat
Dag 12 – Vad jag tränar med mina hundar
Dag 13 – Vad mina hundar har eller kommer att tävla i
Dag 14 – Viktiga egenskaper när jag väljer hund
Dag 15 – Mina förebilder inom hund
Dag 16 – Hur jag valde kennel
Dag 17 – Hur väluppfostrade mina hundar är
Dag 18 – Nackdelar med att ha hund
Dag 19 – Raser jag skulle vilja ha
Dag 20 – Raser jag inte skulle vilja ha
Dag 21 – Det här älskar mina hundar
Dag 22 – Det här tycker inte mina hundar om
Dag 23 – Mina skötselrutiner för hundarna
Dag 24 – Roliga bilder på hundarna
Dag 25 – Jul med hundarna
Dag 26 – Mitt favoritminne med hundarna

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.