Om NTD AtoZ ITD Theo

Vi vet inte så mycket om Theos historia mer än att mattes kompis (småtaxarnas matte) skickade en annons från blocket där Theo sökte nytt hem. Uppfödaren skrev att han inte hade haft det så bra hos sina första ägare och att hon ville att någon som förstår taxar skulle ta honom. Mattes hjärta blödde! Så efter lite samtal med hundvakter och husse så ringde matte upp uppfödaren. Trodde väl inte att hundvakterna skulle gå med på att ha en till hund men reaktionen blev ”Var finns han? Jag åker och hämtar honom själv!

Många hade hört av sig men uppfödaren ville komma och träffa oss.

Det vi har hört är att någon som uppfödaren kände hade signalerat att Theo (som då hette något annat) inte hade det bra. Familjen tyckte inte om honom och var elak med honom. Han var utestängd på en balkong. Uppfödaren försökte få kontakt och erbjuda sig att köpa tillbaka honom men fick inte det förrän efter hot om polisanmälan. Vi har fått bekräftat denna historia från två olika håll, som inte känner varandra, vid olika tidpunkter. Mer än så vet vi inte. När uppfödaren hämtade honom sa hon att hon aldrig sett en hund som tryckt sig så platt mot backen. Han var även mager och strykrädd.

Theo veterinärbesiktades innan vi fick honom och var då en frisk krabat. Uppfödaren hade fått upp honom lite i vikt.

Vi märkte i början att han var rädd för höga röster och om man gick mot honom så kröp han ihop. Vi tog det väldigt lugnt i början och lät han ligga där han själv valde, en plats i hallen med sin filt där han fortfarande ligger. Eftersom tiden gick så sökte han mer kontakt. Nu är han som vilken glad lite skit som hellst 🙂 Han har inga rädslor mot människor vilket vi är glada för.

Theo snarkar så fort man har honom i famnen. Han älskar när man bär honom och han biter och naffsar i kläderna när han vill ha uppmärksamhet.

Theo är en vänlig och glad vovve med extrem energi. Han har alla tecken på ADHD men vi älskar honom lika mycket ändå! Han hälsar gärna på människor men har lärt sig av Alf att skälla på andra hundar. Theo är snäll och livlig. Han är godismotiverad och har kort uthållighet. Han är ljudlig och skäller på alla ljud han hör. Han har svårt att koppla av ibland, även hemma. Han tycker om att bli kliad och klappad och äter allt han kommer över. Precis allt. Vi har fått ringa till veterinär efter att han ätit mattes medicin och andra gången då han tuggat på tvättmedelskartongen. Även äckliga saker utomhus slinker ner.

Theo är skottfast men kan reagera på plötsliga ljud med att skälla hejdlöst. Theo har ingen jaktinstinkt och spårar osäkert. Han tycker inte om älgklöven i slutet men spårar alltid fram till den.

Vi tränar vardagslydnad  och trick med Theo. Han är smart och snabb på att lära sig. Till skillnad från Alf så försöker Theo snabbt lista ut vad som ger honom belöningen i form av godis så shejping fungar på honom.

Theo ä l s k a r Nosework! Han är en superstjärna och söker så ivrigt och duktigt. Det är hans grej det 🙂

2 svar på ”Om NTD AtoZ ITD Theo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.