Om SEVCH RLN NTD AtoZ Alf

Alf köpte vi från en uppfödare i Höör. Vi hade haft kontakt med en uppfödare i vår hemstad men den tiken fick tyvärr ingen valp åt oss. Vi hade bestämt oss för en hane. Då gick vi in på rasklubbens valphänvisning och hittade Alf via en annons. Han var då ca 6 månader. Uppfödaren hade önskat ha kvar honom men skulle behålla tikvalpen istället. Så den 2 april 2010 åkte vi och hämtade honom med flyg till Stockholm och hyrbil ner till Höör. Resan hem gick mycket bra. Vi åkte bil från Höör tillbaka till Stockholm och stannade där ett dygn innan vi åkte hem med flyget. Alf hade precis vikten inne för att få åka med oss i kabinen (Annars hade vi åkt bil hela vägen. Vägrar sätta ett djur där bak med väskorna). Alf är renrasig och registrerad i SKK. För att se hans stamtavla titta under fliken Träning och tävling/utställning.

Alf mycket vänlig och snäll. Han är intelligent och klok. Han älskar att gosa och ligga i knät men han är osäker på främmande människor och klarar inte av hundmöten på promenad. När vi är bland mycket hundar och rör oss så bryr han sig inte alls men att möta en annan hund i koppel går inte. Alf är den klokaste hunden jag någonsin mött.

Alf har varit på utställning och fått varierande resultat. Han är rädd för domaren och kryper ihop på bordet, så vi ställer inte ut mer. Tycker han inte om det så är det inte värt det. Vi har ändå aldrig haft planer på avel så utställningsresultat betyder inget för oss mer än att det varit trevliga sociala tillställningar där vi kunnat träffa andra likasinnade.

Alf tränar nu rallylydnad mest och snart ska vi ut och tävla.

Alf är godismotiverad men bryr sig inte om leksaker. Han älskar att förstöra kartonger/förpackningar. Han har aldrig bitit sönder något hemma, inga skor eller något sådant. Däremot kan han komma bärandes på sockar eller annat han hittar i tvätten. Favoritplatsen är i soffan.

Alf är skottfast och är väldigt ljudtålig. Han reagerar inte på plötsliga ljud eller smällar.  Han är en hejjare på att spåra och han släpps även på hare.

Alf är kastrerad av medicinska skäl (tumörsjukdom) på inrådan av veterinär.

Elin

sådan vacker tax 🙂 är tax en bra nybörjarhund tycker ni eller ska man helst ha för avsikt att ha tax som jakthund på småvilt?

Matte Sofia

Tax var den första hund vi skaffade. Jag tror den kan passa utmärkt som första hund så länge man läser på om rasen och man har en aktiv livsstil. Taxen vill vara med överallt och om man inte jagar är ju viltspår en bra aktivitet. Taxar ska vara aktiva och alerta så man måste aktivera dem men det går att göra med andra sporter. Vi kör rallylydnad, lite jakt och viltspår. Sen får dom simma och följa med i skogen på promenader. Taxar brukar ha lite svårare att vara ensamma än andra raser sägs det. Våra är såna, därför har vi dagmatte/husse. Annars är dom fantastiska hundar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.