Hundträningstimmar

HUNDTRÄNINGSTIMMAR MED FÖLJANDE FOKUS

Inga förkunskaper krävs och du får en klicker av mig!
Vi börjar där ni är. Med klickerträning jobbar du proaktivt – dvs du jobbar på att förebygga problem istället för att hantera svårigheter i efterhand.

Enskilda hundträningstimmar

Vill du träna enskilt, utan andra närvarande? Vill du boka en träningstimme för träning av något specifikt beteende eller trickträning? Lära dig klickerträning?

Trickträning passar alla hundar, särskilt sällskapshundar. Det finns inga dumma eller svårlärda hundar, det gäller bara att hitta rätt metod och rätt teknik för just den hunden. Du behöver heller ingen förkunskap! Vi börjar där ni är.

Du kan också välja att köpa ett färdigt “träningspaket”. Klicka på den svarta knappen för att läsa mer om upplägget för varje inriktning.

Fokus på att klara de amerikanska trick titlarna Novice Trick Dog, Intermediate Trick Dog, Advanced Trick Dog och Expert Trick Dog. Du kommer efteråt vara behörig att söka titlarna och få dem registrerade samt få ett certifikat på din hund. Du kommer sedan självständigt kunna jobba vidare med mastertitlarna, annars kan du höra av dig om du vill ha hjälp med dom också.

För nytta och nöje. Många användbara beteenden kommer från just trick och trams som underlättar vid t ex hantering eller veterinärbesök då du lär dig styra hunden med hand/fot/röst signaler.

Skapa samarbete med din hund vid obehagliga ”måsten” som kloklippning, örondroppar, tandrengöring med mera. Vi ger hunden kontroll över obehaget och ger hunden positiva erfarenheter som ökar samarbetet.

Börja klickerträna din hund, oavsett om du använder det för vardagsträning, tävlingsmoment, jakt m.m. Klickerträning är även bra hjärngympa för hunden, ett bra komplement som aktivitetsväxling från fysisk träning för alla raser.

PLATS

Du väljer själv om du vill att vi tränar hemma hos dig eller om du vill komma till mig. Inom 5 mil från Luleå centrum gör jag hembesök utan reskostnad, utanför kan jag göra det mot reseersättning. Är ni en grupp på minst 4 personer tar jag ingen reseersättning inom rimligt avstånd och kan då även besöka andra kommuner inom Norrbotten. Hör av er så kommer vi överens om upplägg.

Du väljer om vi ska vara inomhus eller utomhus. Om vi är hemma hos dig så se till att platsen vi ska träna på är säker, dvs inga saker i vägen eller material som hunden eller vi kan skada oss på.

Jag finns även tillgänglig i min hemkommun Kalix lite då och då så möjligheten finns att boka in mig där också. Mejla mig så hittar vi en lösning!

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande COVID-19.

OBS!

Jag jobbar inte med problembeteenden i första hand ännu, t ex om din hund har blivit väldigt rädd för åskan, visar aggressivitet, gör utfall eller har separationsångest. Då rekommenderar jag att du kontaktar t ex en hundpsykolog. Jag kan hänvisa dig till en sådan om du inte vet var du ska vända dig. Du är välkommen att boka tid hos mig även om det är så eftersom positiv förstärkning och klickerprinciperna kan vara till stor hjälp och minska problembeteenden, som beror på inre stress och kommunikationssvårigheter Men vi kommer inte lägga upp en plan specifikt för de problembeteenden din hund har.