ECHOSIERRA HUND

Med rätt träning kan människan bli hundens bästa vän!
Välkommen till Echosierra Hund!

HUNDTRÄNINGSTIMMAR & FÖRELÄSNINGAR på vetenskaplig & etisk grund
Luleå, Kalix (övriga kommuner om ni är fler än 4 eller en förening)

HUNDTRÄNINGSTIMMAR
Trick- eller klickerträning!
Boka tid och välj själv vad du använder tiden till. Har du svårt att komma med idéer så har jag några. Du kan också boka ett färdigt paket med 4 bokningsbara timmar, med träning och teori varvat. Du väljer om du vill träna hemma hos dig eller hos mig. OBS! Jag jobbar inte med problembeteenden i nuläget, utan med inlärning av nya beteenden.

Mer information om tjänsten Hundträning:

FÖRELÄSNINGAR
Jag föreläser inom följande ämnen:
– Klickerträning och inlärningsmetodik på vetenskaplig grund
– Trickträning och beteendeutmaningar
– Hundens behov
– Sorg efter husdjur
Min utbildning Hundkojan – kunskap för ett gladare hundliv – finns också i föreläsningsform, där du efter avklarad utbildning kan få ett intyg på dina kunskaper.

Mer information om föreläsningarna:

VIDEOCOACHING
Genom att boka videosamtal i 30 minuter kan du få privat coaching utifrån era behov.
Vi kan lägga upp träningsplaner, prata om era mål och vill du ta dina tricktitlar går det också bra att göra via videosamtal. Du kan då få visa upp de trick du vill få bedömda och jag kan godkänna dessa.
Du behöver en bra uppkoppling, en dator/surfplatta eller mobiltelefon som har funktionen videosamtal och gärna ett stativ till mobilen så att du har dina egna händer fria om du vill visa något. Du laddar ner appen Zoom gratis.
Det går också bra att boka videosamtal för att prata om livet med hund i övrigt. Jag kan dock inte hjälpa er med problembeteenden – där finns det andra som har mycket bättre kompetens än jag. Däremot kan vi reda lite i dina egna tankar, orosmoment eller rädslor som sätter käppar i hjulet. Mänsklig psykologi kan jag!

Mer information om tjänsten Videocoachning:

SORGESAMTAL
Jag är utbildad hälso- och sjukvårdskurator på mitt dagjobb och är van att möta människor i sorg. Att förlora ett husdjur är minst lika hjärtskärande och smärtsamt som att förlora en nära anhörig. Du kan boka sorgesamtal via video, 30 minuter, och få stöd i att komma vidare.
Obearbetad sorg kan sätta sig som ohälsa i kroppen och i det långa loppet kan det också bli ett hinder för att skapa nya meningsfulla, nära relationer med människor och husdjur. Våra husdjur fyller en mycket viktig funktion i våra liv, det vet alla vi som har haft ett. Men ibland kanske omgivningen inte riktigt förstår detta viktiga band vi skapar med våra husdjur. Här får du den förståelsen.
OBS! Mår du mycket dåligt och känner att du inte står ut längre – ring 112 eller kontakta din hälsocentral. Du ska inte behöva må så, det finns hjälp att få.

Mer information om sorgesamtal:

CTDI

Jag är nu utbildad Certified Trick Dog Instructor.

Det handlar främst om olika hundtrick och inlärningen av dessa med klicker och positiv förstärkning, dvs vi belönar alla önskade beteenden, vi bestraffar aldrig. Metoderna är etiska, vetenskapligt bevisade att vara effektiva för inlärning och roliga att träna.

Men lika mycket innehåller utbildningen kunskap för all typ av kommunikation mellan dig och din hund, som kan underlätta vardagslivet helt enkelt.

Det går att lära gamla hundar att sitta. Jag började med trickträning med mina taxgubbar vid 10 års ålder. Alf tog Expert Trick Dog titeln vid 12 års ålder, med begynnande demens och artros. Vi anpassar tricken till hunden (t ex inga hopp och inga krävande fysiska rörelser).

Om du anser dig ha en hund av särskilt svårlärd sort så ska du inte låta det hindra er. Jag har även särskilda upplägg för hundar som kanske inte är lika lättmotiverade som retrievers.

Läs mer

ÖVRIGA TJÄNSTER

Kundspecifika föreläsningar

Du/Ni kan även kontakta mig för att boka specifika föreläsningar för er förening eller företag, på ämnen som:
Hundens behov och välfärd
Trickträning
Klickerträning
Att träna särskilt svårflirtade hundar
Etiska och vetenskapliga träningstekniker

Sorgens funktion och sorgebearbetning
Föreläsningarna går att göra digitala eller på plats och jag kan skräddarsy efter era behov.

KONTAKT & BOKNING

Presentkort finns också att köpa. Kontakta mig på hund@echosierra.se för beställning. Ange vem som ska betala och vem som ska få presentkortet. Giltigt minst 1 år.

Lämna gärna ett telefonnummer där jag kan nå dig för att boka tid. Avbokningar sker via mejl hund@echosierra.se eller via SMS 070 27 33 528

Följ ECHOSIERRA HUND på sociala medier för temaserier, erbjudanden och inspiration!

Med rätt kunskap kan människan bli hundens bästa vän

Enskilda firman
ECHOSIERRA HUND
Organisationsnr: 198111168905
Adress: Likskärsvägen 34 B,
97561 Luleå
E-post: hund@echosierra.se
Firman innehar F-skattsedel.
VAT-nr: SE811116890501
Jag hanterar endast personuppgifter för att uppfylla regler och lagar gällande bokföring och ekonomisk redovisning. För mer information om integritetspolicy läs dokumentet under “kontakt & bokning”.

Klickern är en liten manick som gör ett väldigt specifikt ljud. Ett ljud som låter på samma sätt varje gång. Om vi tränar hunden att associera det där ljudet “klick” med något roligt så öppnas en magisk värld. Men klickern måste hållas helig, den är inte en inkallningssignal och den måste alltid åtföljas av det där skojiga för att behålla sin magi.

Omdömen

Vill man som jag nörda ner sig i hundträning och lära sig det senaste inom etologi och forskning, så ska man gå på kurs hos Sofia och följa henne på sociala medier. Kan verkligen rekommendera henne och företaget https://www.echosierra.se/echosierra-hund.

Ulla