ECHOSIERRA HUND

Klickerkurser!

CTDI

Hej Luleåbor!

Jag är nu utbildad CTDI (certified trick dog instructor) och godkänd på examinationsprov, uppsats och videoexamination sedan 2022-07-24.

Det handlar främst om olika hundtrick och inlärningen av dessa med klicker och positiv förstärkning, dvs vi belönar alla önskade beteenden, vi bestraffar aldrig. Metoderna är etiska, vetenskapligt bevisade att vara effektiva för inlärning och roliga att träna. Men lika mycket innehåller utbildningen kunskap för all typ av kommunicering mellan dig och din hund, som kan underlätta vardagslivet helt enkelt. Jag jobbar även med frivillig hantering som underlättar t ex vid veterinärbesök eller att kunna ge hunden medicin eller behandling utan tvång.

Om du önskar hjälp eller bara vill lära dig hur du kan lära din hund olika beteenden (oavsett om du vill ta trick titlarna eller om du ”bara” vill lära in nyttiga beteenden för vardagslydnaden) kan du kontakta mig.

Jag gör detta som hobbyverksamhet och har inget löpande schema med kurser eller utbildningar. Kontakta mig så kommer vi överens om ett upplägg som fungerar för dig/er.

Källor:

Utbildning: CTDI utbildning Kyra Suncance Do More With Your Dog Juli 2022

Onelinekurs: Etolog Illis AB; webföreläsningsserie i fyra delar, Januari 2022

Bok: Djurens beteende; Per Jensen. Natur&Kultur: 2006

Bok: Play Togheter, Stay Together; Karen B London & Patricia B McConnel. MaConnell Publishing Ltd: 2008

Bok: On Talking Terms with Dogs: Calming Signals. Turid Rugaas. DogwisePublishing: 2006

Bok: When Pigs Fly!. Jane Killion. Dogwise Publishing: 2007

Det går att lära gamla taxar att sitta. Jag började med trickträning med mina vid 10 års ålder. Alf tog Expert Trick Dog vid 12 års ålder, med begynnande demens och artros. Vi anpassar tricken till hunden (t ex inga hopp och inga krävande fysiska rörelser).

Om du anser dig ha en hund av särskilt svårmotiverad/svårlärd sort så ska du inte låta det hindra er. Jag har även särskilda upplägg för hundar som kanske inte är lika lättmotiverade som en retriever.

Alla friska hundar kan lära sig!

Jag erbjuder hundträningstimmar med följande fokus:

Trick – fokus på att klara de amerikanska trick titlarna Novice Trick Dog, Intermediate Trick Dog, Advanced Trick Dog och Expert Trick Dog. Du kommer efteråt vara behörig att söka titlarna och få dem registrerade samt få ett certifikat på din hund. Du kommer sedan självständigt kunna jobba vidare med mastertitlarna, annars kan du höra av dig om du vill ha hjälp med dom också.

Trick och trams – För nytta och nöje. Många användbara beteenden kommer från just trick och trams som underlättar vid t ex hantering eller veterinärbesök då du lär dig styra hunden med hand/fot/röst signaler.

Frivillig hantering – Skapa samarbete med din hund vid obehagliga ”måsten” som kloklippning, örondroppar, tandrengöring med mera.

Klicker och kommunikation – Börja klickerträna din hund, oavsett om du använder det för vardagsträning, tävlingsmoment, jakt m.m.

Jag jobbar inte med problembeteenden t ex om din hund har blivit väldigt rädd för åskan eller har separationsångest. Då rekommenderar jag att du kontaktar t ex en hundpsykolog. Jag kan hänvisa dig till en sådan om du inte vet var du ska vända dig.

Inom Luleå gör jag hembesök gratis, utanför Luleå kan jag göra det mot reseersättning. Jag finns även tillgänglig i min hemkomun Kalix lite då och då så möjligheten finns att boka in mig där också. Skicka ett mejl till hund@echosierra.se eller fyll i formuläret nedan. Lämna gärna ett telefonnummer där jag kan nå dig för att boka tid.

Inga förkunskaper krävs. Du får en klicker av mig!

Vänliga hälsningar
Sofia Sundvall

GDPR och Bokföringsregler

Jag sparar inga uppgifter annat än det som är nödvändigt för att uppfylla bokföringsregler som Hobbyverksamhet. När du anlitar mig godkänner du att jag sparar de uppgifter som är nödvändiga för att kunna redovisa verksamheten. Alla uppgifter raderas när detta syfte är uppfyllt.

CTDI examen 2022-07-24

Omdömen