En härlig träningsdag

Galleri

Matte och Alf klev upp tidigt idag för att vara med på rallyträning. Det var en lugn och skön träning, vi var först på plats. Det kom bara två hundar till träningen så vi fick gott om plats och träna på det vi ville. Vi behöver träna mer på snurrar, stå och på att hålla position. Matte måste också lära sig skyltarna ordentligt och bli tydligare i handtecken. Ibland snurrar vi till det. Alf är riktigt duktig på snurrarna, men spiralen gör oss yra! Vi fick som sagt höra att det kommer vara en tävling redan i slutet av februari, som vi nu är anmälda till. Fick höra att domaren var trevlig men hård. Spelar det er någon roll vem som är domare när ni anmäler er till tävling? Oss gör det inget. Denna tävling är inomhus och lokalen ska tydligen vara bra utformad.

Vi hann prata lite om det här med inofficiella tävlingar och om de behövs? Det är ju ändå dagsformen och förberedelserna som avgöra hur det går just den dagen. Man tävlar ju mot sig själv i rallylydnad och kan ju ändå vara nöjd med en fin runda även om man inte vann.

Nya västen funkade bra, den var varm och har bra med fickor för godis och klicker.

Efter träningen åkte vi ut till stugan där grabbarna fick springa av sig lite.

Som ni ser har det snöat en hel del sista dagarna. Det är nog nära en meter snö nu. Nu sover dom gott i soffan båda två. Matte och moster ska på bio ikväll och se Taken 3! 

Följ oss på Instagram och Facebook

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Helgens aktiviteter

Galleri

I helgen har vi varit igång. På lördag åkte vi på julmarknad och tittade på folk och får. Köpte rökt regnbåge och klådda och lite knäck. (Knäck är för svårt och kladdigt att lyckas med själv så godare att köpa).  Sen åkte vi på hantverksmässa och husvisning. Husvisningen var mest på skoj, men man kan ju alltid drömma. Idag har vi promenerat runt sjön, ätit god mat med småtaxarnas husse och matte och sett film. Matte har svårt med det här med “lagom”. Först har hon legat sjuk i en veckas tid, helt stilla. När hon idag anser sig frisk så åker hon först på gymmet och sen promenerar hon runt sjön (ca 7 km) med vovvarna. En hårdstart kan man säga…

Alf mår bra. Hans sår har läkt, det är på ett ställe lite lite ytligt rött och irriterat. Vi tvättar med sårtvätt. Annars är han glada pigga Alf igen. Vi väger Alf på onsdagar nu för att hålla koll på hans vikt. Maten portioneras upp i burkar så vi har koll. Theo är lika galen som vanligt.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Nytt fotoalbum!

Galleri

Kolla här för dagens bilder -> Echosierra

Nytt album längst ner. Om länken inte fungerar så kan man scrolla ner lite på sidan och i högerspalten hitta rubriken FOTOALBUM och där under echosierra foto. Klicka där och sedan är det albument längst ner som heter “Det finns inga dåliga väder…”

Taxmaffian på nya äventyr 🙂 Finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Lägger in några bilder här också.

P1020941

P1020950

P1020951

P1020952

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Av 154 bilder…

Galleri

… kommer här de bästa från dagens isutflykt. De har varit och borrat i isen nedan för oss och isen är tillräckligt tjock att gå på. Flera barn var ute och spelade bandy. Det såg härligt ut så vi tog också en tur.

IMGP6310

IMGP6318

IMGP6317

IMGP6320

IMGP6321

IMGP6328

IMGP6334 IMGP6352

IMGP6399

IMGP6410

 

Om någon oroar sig över att hundarna leker med koppel på så är det nödvändigt då vi har två rymmare. De jagar det mesta. Vi finns alltid nära och vi avbryter om leken blir för vild eller de ser ut att trassla in sig. Men det går förvånansvärt bra. Hittills har de aldrig trasslat in sig eller skadat sig. Det är en säkerhetslina för oss. Vi har oftast längre linor, spårlina, på men idag hade vi inte med någon sådan.

IMGP6368

IMGP6429

 

Se de andra 30 bilderna i vårt fotoalbum. Klicka här. Albumet är dagens datum, 2013-11-24. Av någon anledning hamnar nya album längst ner

Man kan inte annat än njuta nu när det är soligt och fint. Tyvärr är solen bara framme några få timmar. Kl 13.30 var det redan solnedgång. Det går snabbt nu mot jul. Vi ska försöka lägga nåt spår på isen eller gömma leksaker och se om hundarna hittar.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"