Veterinärbesök

Just hemkommen efter att ha suttit hos veterinären i flera timmar. Alfs diarré och vätskebrist behövde undersökas. Vi blev mycket bra bemötta och Alf fick en grundlig genomgång med diagnosen: diarré. Tur det inte var nåt värre. Nu har han fått specialfoder i 10 dagar som han gladeligen åt hos veterinären! Skönt! Han har inte ätit på två dygn och matte har fått mata han vatten med en spruta.

Nu hoppas vi på snabbt tillfrisknande. Såna här dagar borde man få ta ut vård av hund. Svårt att kombinera en sjuk hund med jobb. Hunden kan ju inte vara ensam. Tänk på det ni som ska skaffa hund, att ni har nån som kan hjälpa er om hunden blir sjuk och behöver tillsyn hela tiden. 

Nu har vi även fått lära oss att diarsaryl ska användas om hunden fått i sig nåt giftigt då den har en absorberande effekt på giftet och pro-kolin är mildare för tarmarna.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.