Kan belöningsbaserad träning hjälpa Immunförsvaret?

Att belöningsbaserad träning är bättre psykologiskt och inlägningsmässigt vet vi redan. Nu kommer även en studie som föreslår att belöningssystemet även kan påverka kroppens immunförsvar, enligt studier på möss.

När forskarna triggade igång belöningssystemet, systemet där du har en känsla av att må bra, så påverkades även immunsystemet hos mössen.

Jag tycker det är fantastiskt kul med såna här nyheter! Jag har redan haft den tanken själv men kan så klart inte säga att det är så. Så klart får du en må-bra-känsla i kroppen varje gång du lyckas med något och får en belöning. Detta stärker kropp och själ. Ytterligare argument för att TV ska sluta sända program där instruktörerna jobbar med korrigeringar och “brytande” av beteenden.

Planera, förutse och belöna! Thats the shit 🙂

Rally-Alf

Läs hela artikeln här (engelsk text).

Hur jobbar du med din hund?

Vad tycker du om belöningsbaserad träning?

 • Jobbar endast belöningsbaserat (67%, 8 Votes)
 • Blandar belöningsbaserat med korrigeringar (33%, 4 Votes)
 • Jag tror inte hunden mår bra av belöningsbaserad träning (0%, 0 Votes)
 • Vet ej (0%, 0 Votes)
 • Annat, lämna gärna svar i kommentar (0%, 0 Votes)

Total Voters: 12

Loading ... Loading ...
"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

4 Svar på “Kan belöningsbaserad träning hjälpa Immunförsvaret?”

 1. Erika

  Försöker i första hand jobba belöningsbaserat som är avgjort mest effektivt, roligast och dessutom absolut bäst för min och hundens relation, men i vissa vardagssituationer ryter jag till ibland.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jag är som du. Har som mål att vara helt 100 % belöningsbaserad men i vissa situationer misslyckas jag. Man får helt enkelt göra om och göra rätt ibland.

   Svara
   • Erika

    Eller hur. Och ibland, i vissa akutsituationer, hinner man ju inte det där med belöningar heller. Men det jag har märkt gör absolut störst nytta för oss, om det är något som inte fungerar till exempel i vardagen, är att ta tid för just den hunden enskilt och just som du skriver belöna upp allt fint den gör som jag vill ha. Samt jobbar på min egen trevlighetsnivå 😀 (sur matte=tråkig matte).

    Svara
    • Matte Sofia Inläggsförfattare

     Haha ja tålamod har man ju fått öva upp sen det kom två taxar. Det blir bara kaos om man är sur, trött eller otrevlig. Lika bra då att strunta i småsaker och sen köra på när man är på bättre humör men framför allt mer förberedd..

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.