Dogparkour och viltspår

Idag har vi kört lite både och. Ett kort pass dogparkour där vi tränade att backa. Först rakt på plan mark. Tänkte att d kan vara bra för Theo som har ett svagare bakben att stärka det lite genom att backa. Sen fick de pröva backa upp på en ramp. Alf klarade det galant. Man får dock kolla så han inte trampar utanför.

Sen hade vi lagt varsitt viltspår i morse som vi gick nu ikväll. Theo imponerade! Vi har väl inte haft allt för höga tankar om honom då han är lite osäker på just viltlukt. Han gillar bättre syntetisk doft som i nosework. Men nu spårade han säkert, ringade snyggt och klarade hela spåret på 400 m, över diken och korsande spår. Han spårade ända fram till klöven och tog i den denna gång. Vi hade med oss skinka som belöning då han inte riktigt tycker klöven är belöning.

Alf är säker som klockan själv. Han fick dock ett extremt tungt spår då husse hade bestämt sig för att gå i myrkanten. Stackarn fick stanna å pusta ut lite men han tog hela 800 m! Som vanligt högg han tag i klöven och gnagde av repet innan jag var framme. Toktax.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Dogparkour och viltspår”

 1. Erika

  Se det var ett tjusigt backande! (Alltså era taxar är ju så coola!) Jag ska visa filmen för Bojan och så får vi se om hon kan göra likadant 😀 .

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Haha tackar 🙂 Har inte tränat så mycket på att backa, mer än några steg åt gången. Ser så kul ut de som kan få hunden att backa upp på föremål. Räknar inte med att mina kortbenta klarar allt får svåra saker men upp för en ramp bör ju gå. Däremot backar dom väldigt snett just nu så det måste vi träna på.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.