Theo har blivit rädd för sin sele

Jag förstår ingenting men för någon vecka sedan började Theo backa när jag höll i hans sele. Vi har ju alltid haft sele på våra hundar, det första vi köpte när Theo kom till oss var en ny sele åt honom. Han har inte tidigare visat nåt obehag. Nu backar han några steg och sätter sig och vänder bort huvudet. Kommer jag närmare så går han undan mer och lägger sig.

Jag har kollat att det inte finns något skav och försöker alltid kolla så jag inte klämmer hår eller hud när den spänns.

Vi har aldrig tvingat på hundarna selarna. Det finns inget tvång i vår hantering av dom. De kommer själva springande när man frågar “ska vi gå ut” (ja inte alf då om han inte vill gå ut men med lite lock och pock så kommer han). Sen tar vi fram selen och håller fram. Alf trär på sin själv, i stort sett. De lyfter själva på benet när man ska trä på den. Så förstår inte vad som kan ha hänt med Theo?!

Ska träna bort hans obehag med positiv förstärkning. Håller jag i halsbandet trär han på det själv fortfarande så vet inte vad som hänt med selen. När den väl är på och vi går ute verkar han inte bry sig om den. Han tycker inte om när kopplet blir sträckt, då blänger han på en (om han hoppar ner i diket och tycker att han ska fortsätta in i skogen och vi står kvar på vägen).

20151031_122414

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.