Hundparkering

Det cirkulerar bilder på ett IKEA varuhus som hyllas för att erbjuda hundar skugga, vatten och en liggplats medan familjen handlar på varuhuset.

Själv tycker jag inte att detta är något att hurra för. Varför ta med hunden överhuvudtaget om man ska handla på detta stora varuhus? Hunden har det säkert bättre hemma. Jag har med egna ögon sätt hur folk går fram till uppbundna hundar och “ska hälsa” utan att ägaren är i närheten. Folk dyker på dom. Hur klarar hunden att det binds upp andra hundar bredvid? Går ju inte att kontrollera vem som lämnar sin hund på sidan om. Kanske en hund som har aggressions-/stressproblem?

“Bättre än att lämna hunden i bilen” – mja det är möjligt ur värmesynpunkt absolut! Men på IKEA går de flesta ganska många timmar och strosar. Tror inte hunden har allt för kul att ligga på en bädd själv utan trygghet bland massa okända hundar och människor som går förbi.

Jag hade aldrig i mitt liv lämnat mina hundar utan uppsikt. Inte ens för en sekund. Jag är livrädd att någon ska ta mina hundar eller vara elak mot dom. Jag tar inte med dom om vi ska på varuhus. Korkat enligt mig, vad säger ni?

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 3 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

3 Svar på “Hundparkering”

  1. Malin

    Herregud, inte ok någonstans. Nästan så jag hellre har mina hundar i bilen än att sätter fast mina hundar bland okända människor hundar utan uppsikt. När vi haft hundar med för att gå till ikea har de alltid fått vara i skuggan tillsammans med någon av oss. Nu har ju inte jag bil men om mina föräldrar vart schyssta och kört oss till ikea 🙂 annars tycker jag man kan ha de hemma!

    Svara
  2. Erika

    Håller med! Hundarna har det bäst hemma vid sådana tillfällen. De ligger och sussar sött och sedan när jag kommer tillbaka, trött och dan, så är de pigga som f-n 😀 (det rimmade)!!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.