Varning för rulltrappor

Vill sprida denna information om att inte åka i rulltrappan med hunden! Kan passa på att varna för obehaglig text. Informationen kommer från SKK:s hemsida.

Hej!

I dag när jag åkte rulltrappa stannade mitt hjärta nästan när jag såg en kvinna som hade sin hund i rulltrappan. En vacker labrador. Jag vill med detta brev berätta vad som hände mig och min ”polski owczarek” för många år sedan. En mardröm som förföljt mig tills idag.

Jag hade varit med KING hos veterinären för att vaccinera honom. På vägen hem skulle jag ta rulltrappan för att hinna med tåget. Jag hade den stora vovven i mina armar, för jag trodde att det skulle gå snabbare. Men han tyckte säkert att det var obekvämt och hoppade ner. KING hade oturen att det var nästan precis innan rulltrappans slut. Alla hans tassar fastnade, och trappan rullade vidare utan att stanna. Till slut tryckte någon på nödstopp. Han blödde obeskrivligt. Försökte få tag på taxi för att åka direkt till djurakuten. Ingen chaufför ville köra mig för att de var rädda om sina bilar. Till slut – efter nästan 30 minuter ‒ såg en man hela eländet och tog mig och hunden i sin privata bil till sjukhuset. Jag var nerblodad och hunden ylade av smärta. Det är ointressant hur mycket det kostade mig att försöka rädda KING, det viktiga är att alla hans tassar blev allvarligt skadade. Operationen tog tid och till slut fick vi åka hem.

Naturligtvis var hela familjen ursinnig på mig för min tanklöshet. De första fyra veckorna bar vi KING ner från lägenheten och väntade tills han kissade. Han kunde inte ställa sig på de lindade benen så det gick inte så bra. Ni vet att hannar har egen ”teknik” att kissa, så till slut var vi åter hos veterinären för att tömma hans blåsa. Sedan förflyttade vi King till min mormor på landet, för att han skulle kunna ligga under träden hela dagarna, vilket vi hoppades skulle bli en konvalescens. King blev deprimerad och slutade äta. Vi såg med sorg att den unge, vackre, glade, lekfulle, intelligente hannen tynade bort. Hans livslust ville inte komma tillbaka. Under sex månader försökte vi få honom frisk, men utan resultat. Vi var till sist tvungna att avliva KING.

Jag vill berätta detta, så att ni på SKK skulle kunna försöka arbeta för att det ska bli förbjudet att åka med hundar i rulltrappa. Hoppas att ni tar mitt brev på allvar, och räddar andra hundar från en olycka av det fasansfulla slag som min hund råkade ut för många år tillbaka.

Med vänlig hälsning

Grazyna Kulpa “

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.