Rally Alf!

Klev upp i morse och gjorde oss klar för tävling i Rallylydnad nybörjarklass på Luleå brukshundklubb. Alf skulle få ligga i bur en stund, vilket han inte är van vid, därför att de har såna regler vid tävling. Ekipagen på plan ska få tävla i lugn och ro och då får inte de andra tävlande springa runt, vilket är bra. Jag var knappt nervös alls. Det kändes bra hela vägen. Så klart kom nerverna när man väntar på att få sitt “varsågod” men nerverna höll sig i styr. Det var ändå en rätt bra publik på plats.

Alf klarade detta jättebra. Trots att det bara var han och jag. Vi hade startnummer 33 av 44 men gruppen delades i två så vi behövde inte vara där direkt på morgonen. Så efter banvandring blev det lite väntan innan vår uppvärmning. Alf kändes på G och var med hela uppvärmningen och tack vare att det inte fick springa runt hundar överallt så kunde han fokusera bättre. Det var konstgräsmatta, första gången för oss så han gjorde en klart godkänd insats. Jag tittar ner för mycket när jag går i snurrarna för att hålla kontakten och då tappar jag honom. Glad att Alf är typiskt tax på det viset att han inte bryr sig om folk, t ex att det står en domare och en sekreterare mitt på planen. Såg en del andra hundar som antingen tyckte domaren verkade superrolig eller som blev lite rädda 🙂

Lite nosfel, fel övning på ligg (där han satte sig) men ett godkänt resultat på 79 poäng! Alf kan nu titulera sig RLD N 🙂 Vi ska ansöka om diplom och titel hos SKK.

Duktiga fina bästaste Alf. Då jag var ensam med Alf har jag ingen film eller foton så använder denna från förra tävlingen som Anette Söderlund har fotat på oss:

AIMG_5078© www.echosierra.se

Jag är så stolt att jag kan spricka över min fina duktiga tax!

Luleå Hundungdom, Pluto 2015-03-14

Domare: Lisa Sandström
Startnummer: 33
Avdrag:
Moment 1: NOS 1p SK 1p SEN 1p
Moment 2 NOS 1p
Moment 3 SK 1p
Moment 4 SK 1p
Moment 5 FEL Ö (sitter först)
Moment 6 NOS 1p
Moment 8 SNED 1p
Moment 12 SEN 1p SK 1p
Moment 14 FF 1p

Helhetsintryck och kommentar:

”Bra tempo. Glatt och trevligt ekipage”

Totalpoäng: 79 och inget avdrag på helheten!
Placering: 17 av 44 ekipage.

Banskiss rallylydnad Luleå Nybörjarklass

Banskiss rallylydnad Luleå Nybörjarklass

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Rallylydnad | Taggad , | 1 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Ett svar på “Rally Alf!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.