Att dela säng

Husse och matte har varit och tittat på en ny säng. Sedan mattes diskbråck så funkar det inte längre att sova i vår gamla som är väldigt mjuk.

Sängen delas ju med två små men långa hundar och vår 160:s säng känns lite. Så det får bli en 180:s den här gången.

Frågan är dock vilken budget man ska ha. En riktigt bra säng ska ju hålla i 20 år framåt. De dyraste har ju 20 års garanti, typ tempur. Sen finns det ju jysk som har både billiga och dyra alternativ och en egen variant av tempur modellen.

Av alla dyra sängar vi provade på SOVA så är tempur den som helt klart funkade bäst för mattes rygg. Lutar åt en sån. Många ger rådet att köpa billigare resorbottnar och en tempur på men blir d samma sak som att köpa en tempur? 48 000 kr är ju en hel del pengar. Men kanske värt det? God nattsömn är jätteviktigt.

Hur mycket hänsyn ska man ta till att även hundarna ska få plats i sängen? 🙂

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 4 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

4 Svar på “Att dela säng”

 1. Alfrida

  Vi och vår hund Ada tycker att det är alldeles för mysigt att sova ihop, så när vi fick hem henne som valp dröjde det inte länge innan vi fick köpa en större säng, men nu sover alla gott i alla fall 😀

  Svara
 2. Matilda

  Förstår ert bekymmer, jag och hundarna delar själv på en 1.80 säng vilket många gånger känns ganska trångt… men vi sover åtminstone väldigt gott! 😉

  Svara
 3. Roxanne

  Våra hundar sover alltid i sängen och jag kommer nog alltid att göra plats åt dem hur många vi än har 🙂

  Ang. sängval så köpte jag och sambon tempursäng för ca 5 år sedan, så värt det! Vi har båda diverse kroppsliga besvär, men den sängen är den enda vi kunnat ha så länge utan att få mer ont! Helt fantastisk. Om jag fick välja en enda favoritsak i huset förutom djuren så är det absolut sängen!
  Vår kostade dock “bara” 24 000 på sova. Det är med botten, madrass och dubbel bäddmadrass 🙂

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Vi har beställt en tempur idag. Hoppas den är så bra som den verkar.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.