Paniken av att sitta instängd i en varm bil

Bild

Hoppas alla läser detta! (Även video).

Det började med svettdroppar och slutade med yrsel. En timme tog det. Sedan gav vi upp.

Det var varmt redan från start – 25 grader när ac:n var i gång. När den stängdes av dröjde det innan temperaturen började klättra, men det var genast påtagligt att luftcirkulationen försvann.

Vi kunde stå ut rätt länge. Men när vi väl kom till en gräns, vid runt 50 minuter, var det riktigt tungt. Kroppen skrek efter luft.

Det första som hände var att svetten trängde fram och kläderna började klibba. Snart började det droppa, efter ett tag blev det omöjligt att torka bort svetten och så småningom sved saltet i ögonen.

Så länge det “bara” var svettigt var det uthärdligt. Men efter 35 minuter var det tyngre att andas och en tryckande huvudvärk började kännas. Snart började händerna darra, kroppen kändes orkeslös, huvudet var tungt och det hade blivit ännu tyngre att andas“.

Tänk då att det går snabbare för hundar som inte kan svettas! Senast idag hörde jag en man inne på djurbutiken säga “jag går och provar den på hunden som sitter i bilen“. Då var det 26 grader ut! Min reaktion var att skrika till honom “Men snälla lämna inte hunden i bilen såna här varma dagar” men hade antagligen möts av det klassiska “men fönstrena är ju nedvevade“. Men jag kan inte leka polis över allt men jag hoppas informationen sprids så folk förstår! DET RÄCKER INTE: hejbilagareinfo

Hörde skräckhistoria igår om att en man på ett bygge här har med sin hund i bagageluckan varje dag i en trång bur. Luckan är helt öppen men en stor hund i en bur en hel dag, det är inte ok! Den kan ju inte röra sig i bilburen. Nu har jag inte sett det själv och kan därför inte göra nåt men ser jag honom så kommer jag anmäla till länstyrelsen.

Fick även höra att personer som jobbar på de stora varuhusen på Storheden lämnar sina hundar i bilarna under arbetsdagen! Kan vara pass på 10 timmar! DET ÄR DJURPLÅGERI! Hoppas alla som ser hundar i bilar ringer polisen!

Sprid gärna informationen vidare för folk fattar ju fortfarande inte!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Ett svar på “Paniken av att sitta instängd i en varm bil”

  1. Lill-Iren

    Det er helt utrolig! Enda så mye fokus det er på det hver sommer, er det så mange som rett og slett ikke skjønner at det. Jeg hører om episoder hvert år der man har måttet knust ruter for å få ut hunder og babyer fra varme biler, og for noen er det jo allerede for sent…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.